Είναι αλήθεια ότι μερικά γλυκά είναι τόσο όμορφα που διστάζουμε (αρχικά…) να τα φάμε, γεγονός που ισχύει με την γαμήλια τούρτα, την οποία ετοίμασαν, προσφάτως, στο ζαχαροπλαστείο “Malizzi Cakes” στην Πολιτεία της Πενσιλβανίας στις ΗΠΑ.
Το δημιούργημα “υπογράφουν” οι ζαχαροπλάστες αδελφές Λιζ Μαλίζι Σκοκόβσκι και Νταρλίν Μαλίζι Τίλμαν: το σώμα του παγονιού κοσμεί την κορυφή της τούρτας και η πολύχρωμη ουρά του απλώνεται πίσω στο τραπέζι ως ταρτάκια, τα οποία έχουν πάνω τους τα “μάτια” της ουράς (τα οποία είναι βρώσιμα).
Τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι. “Λάβαμε υπόψη μας τα χρώματα που η νύφη ήθελε να χρησιμοποιήσει για τον γάμο της και δημιουργήσαμε τα χρώματα για το φτέρωμα” εξήγησε η Σκοκόβσκι, μιλώντας στο “My Modern Met”.
Μία τούρτα αλλιώτικη από τις (όλες) τις άλλες…
Από τη στιγμή που οι δύο αδελφές κατέληξαν στη χρωματική παλέτα, ξεκίνησαν να “φιλοτεχνούν” την τούρτα. “Το τμήμα που κόσμησε την κορυφή κατασκευάστηκε με το χέρι, με χρήση φοντάν. Απαιτήθηκαν τρεις με τέσσερις ώρες για να δημιουργήσουμε την τριώροφη τούρτα. Για τις τάρτες και τα φτερά, χρειάστηκαν άλλες τρεις με τέσσερις ώρες”, πρόσθεσε.
Το “Malizzi Cakes” είναι, εδώ και δύο γενιές, οικογενειακή επιχείρηση.
Ξεκίνησε με τη μαμά των δύο αδελφών, τη Λάιζα Μαλίζι, να φτιάχνει γλυκά για την οικογένεια.
Γρήγορα, το χόμπι έγινε επιχειρηματική δραστηριότητα και, σήμερα, οι δύο κόρες αποδεικνύονται με το παραπάνω άξιες συνεχίστριες της μητέρας τους.