Κόσμος

Καιρός: Κύμα ψύχους στην Ευρώπη από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο

Έξω στις προβλέψεις της στην πρόγνωση του καιρού για σχετικά ήπιο Χειμώνα έπεσε όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία μετεωρολογικής πρόβλεψης και πληροφορικής The Weather Company.

Όπως αναφέρουν, η βόρεια Ευρώπη αναμένει χαμηλότερες του φυσιολογικού θερμοκρασίες για την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου. Ο ψυχρός καιρός έχει διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία να τροποποιήσει τις προγνώσεις της για τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της εταιρείας Τοντ Κρόφορντ.

“Το ψυχρότερο μοντέλο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο επιμένει και τον Νοέμβριο και αυτή είναι μία αρκετά σαφής ένδειξη ότι οι αρχικές μας προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα ήταν λίγο άστοχες”.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της Weather Company έκανε λόγο για υψηλότερες θερμοκρασίες για τη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη για τον Ιανουάριο. “Εξαιτίας του ασθενούς στρατοσφαιρικού πολικού στρόβιλου υπάρχει επίσης μία αυξανόμενη πιθανότητα μίας αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θέρμανσης κάποια στιγμή εντός των επόμενων 4 με 6 εβδομάδων που θα αύξανε τους κινδύνους για ψύχος αργότερα μέσα στο χειμώνα”, εξήγησε ο Κρόφορντ.

Η Weather Company, ιδιοκτησίας της IBM, παρέχει μετεωρολογικές προβλέψεις με αποδέκτες την αγορά βασικών προϊόντων και τον τομέα της ενέργειας.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού