Παρασκευή, 27 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Ένας νεκρός πυροσβέστης – Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία της Νάπολης

Κακοκαιρία στην Ιταλία: Ένας νεκρός πυροσβέστης – Σε κατάσταση επιφυλακής η Πολιτική Προστασία της Νάπολης
REUTERS

Ένας 59χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την Ιταλία προκαλώντας καταστροφές και θέτοντας σε  κατάσταση υψίστης επιφυλακής την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Στην περιοχή σημειώνονται σφοδρή κακοκαιρία και συνεχείς βροχοπτώσεις,  η ένταση των οποίων αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται από αύριο (20.09.2024) το απόγευμα. Νωρίτερα, ο όγκος νερού από την υπερχείλιση του ποταμού Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί της Ιταλίας.

Ο άτυχος πυροσβέστης προσπαθούσε με όχημα της Πυροσβεστικής να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο και σκοτώθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Πολλές οικογένειες μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή, σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου. Τα νερά των ποταμών έχουν αποκτήσει ορμή από την οροσειρά των Απενίνων και κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όλα τα σπίτια του χωριού.

Σήμερα Πέμπτη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές των πόλεων Μπολόνια, Φορλί, Ρίμινι και Ραβένα. Από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια ζητήθηκε στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις