Κόσμος

“Καλά στην υγεία τους οι δύο Μητροπολίτες” λέει η συριακή αντιπολίτευση

Αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε πως οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έδωσε καμία ένδειξη για τους απαγωγείς τους.

“Η μοναδική πληροφορία που είναι βέβαιη για εμάς είναι πως πριν από δύο ή τρεις ημέρες ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο μητροπολίτες. Είναι καλά”, δήλωσε ο Αμπντούλ Άχαντ Στέιφο, μέλος μιας επιτροπής που συνέστησε ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης προκειμένου να διερευνήσει τις απαγωγές αυτές, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Συνασπισμού.

Ο Στέιφο είπε πως οι προσπάθειες της επιτροπής του να αποκτήσει απευθείας, τηλεφωνική, επαφή απέτυχαν και πως λαμβάνουν “πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα των απαγωγέων και για τις απαιτήσεις τους για λύτρα”.

Ερωτηθείς για τις διάφορες πιθανές εκδοχές, απάντησε: “Οι απαγωγές αυτές μερικές φορές γίνονται από εγκληματικές συμμορίες, μερικές φορές από το καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ), μερικές φορές, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι υπεύθυνες για τέτοιες απαγωγές ώστε να τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές ομήρων “.

“Οι δύο επίσκοποι είναι πολύ γνωστοί στη Συρία για την ανθρωπιστική δράση τους, για την υπεράσπιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στις διάφορες θρησκευτικές ομάδες της συριακής κοινωνίας. Και επίσης, η απαγωγή τους στέλνει ένα σινιάλο στους χριστιανούς στη Συρία και στην περιοχή”, σχολίασε, “είναι γι΄αυτό που θέλουμε αληθινά να απελευθερωθούν”.

Οι δύο ιερωμένοι, ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της συρορθόδοξης μητρόπολης του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και ο Πέτρος (Μπούλος Γιαζιτζί), επικεφαλής της ελληνορθόδοξης μητρόπολης της πόλης, απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους όμως πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το συριακό καθεστώς, έχουν δηλώσει πως οι απαγωγείς είναι “Τσετσένοι τζιχαντιστές”.

Οι χριστιανοί, που αποτελούν περίπου το 5% του συριακού πληθυσμού, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο πλαίσιο της αναρχίας που έχει δημιουργήσει η σύρραξη η οποία έχει αιματοκυλήσει τη χώρα από το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε

Παρακαλούμε τους απαγωγείς: “Είναι ζωντανοί οι Μητροπολίτες;”

Αποκάλυψη για το πού βρίσκονται οι Μητροπολίτες που έχουν απαχθεί

Συρία: καθιστική διαμαρτυρία στο Χαλέπι για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών

Άνθρωπος «κλειδί» ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της απαγωγής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες για τους Μητροπολίτες – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 1
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945