Κόσμος

Καλιφόρνια: Νεκρός πυροσβέστης από την “φονική” πυρκαγιά στο πάρκο Γιοσέμιτι

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε το Σάββατο (14.05.2018), ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, ο δέκατος που χάνει φέτος τη ζωή τους κάτω από τέτοιου είδους συνθήκες την ώρα που μαίνονται πυρκαγιές στις δυτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο Μπράντεν Βάρνεϊ έχασε τη ζωή του στο μέτωπο της φωτιάς νωρίς το πρωί, ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα, δήλωσε ο Σκοτ Μακλίν, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Δασικής Προστασίας και Πυρκαγιών της Καλιφόρνιας (Cal Fire).

Έως την περασμένη Τρίτη, εννέα Αμερικανοί δασοπυροσβέστες είχαν χάσει τη ζωή τους, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ακόμα δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρκαγιών (NIFC).

Πέρυσι, 14 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, με το 2017 να αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη χρονιά στα χρονικά σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ, αφού κάηκαν 100 εκατ. στρέμματα γης.

Φέτος, έχουν καεί 33 εκατ. στρέμματα, συγκριτικά με τα περίπου 30 εκατ. στρέμματα που είναι ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας 10ετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του NIFC.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος