Site icon NewsIT

Καλιφόρνια: «Πυροβολούσαν επί 30 δευτερόλεπτα» – Μαρτυρίες που συγκλονίζουν

03.12.2015 | 10:55
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Σοκαρισμένη από το νέο μακελειό είναι η κοινωνία των ΗΠΑ. Η νέα αιματηρή επίθεση στο κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναντίνο με τους 14 νεκρούς αφήνει τους Αμερικανούς σε βαθύ πένθος. Οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι τραυματίες, συγκλονίζουν.

Άνθρωποι που έζησαν τον τρόμο. Που είχαν δυο ενόπλους να γαζώνουν αδιακρίτως, να σκορπούν θάνατο και φόβο. Η 27χρονη Ντενίζ Περάτζα δέχτηκε πυροβολισμό χαμηλά στη μέση αλλά θα ζήσει. Είπε πως οι δράστες μπήκαν στο χώρο του κέντρου ατόμων με ειδικές ανάγκες ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα και φορούσαν μάσκες full face.

«Όλοι έπεσαν στο πάτωμα. Οι τύποι άνοιξαν πυρ για 30 δευτερόλεπτα, αδιακρίτως, μετά σταμάτησαν, ξαναγέμισαν και άρχισαν να πυροβολούν ξανά», είπε στους Los Angeles Times. Η 27χρονη είχε κρυφτεί κάτω από ένα γραφείο όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα. Αλλά παρέμεινε εκεί μέχρι να φύγουν οι δράστες.

Μια εργαζόμενη, η Χόλι, έστειλε μήνυμα στον πατέρα της, Τέρι Πετίτ. «Μπαμπά, υπάρχουν πυροβολισμοί στη δουλειά μου, πυροβολούν ανθρώπους στα γραφεία. Περιμένουμε τους αστυνομικούς να τους πιάσουν. Προσευχηθείτε για εμάς». «Κρύψου! Βρες ένα καλό σημείο και κρύψου» της απάντησε ο πατέρας της.

Στα πέντε λεπτά που ακολούθησαν από τη στιγμή που οι δράστες εγκατέλειψαν τον τόπο του εγκλήματος μέχρι να φτάσει η αστυνομία, μεσολάβησε η απόλυτη σιωπή.

Όταν οι δράστες σταμάτησαν να πυροβολούν για να γεμίσουν τα όπλα τους, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν. Μιλώντας στο CNN, ο Μάρκος Αγκιλέρα είπε πως έλαβε ένα μήνυμα από τη γυναίκα του η οποία δουλεύει στο κέντρο. Όταν μέλη της ομάδας SWAT έβγαλαν τη γυναίκα του, εκείνη του είπε πως υπήρχαν πολλά πτώματα στο πάτωμα.

“Με πυροβόλησαν. Σ’ Αγαπώ”

Ο Κέβιν Ορτίζ δέχτηκε τρεις σφαίρες, δυο στο πόδι και μια στον ώμο. Παρά το χάος που επικράτησε, ο 24χρονος είχε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στον πατέρα του και τη σύζυγό του. Είχαν παντρευτεί μόλις πριν από δυο εβδομάδες.

«Ο Κέβιν είπε ότι είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, πως πονούσε αλλά ήταν καλά» είπε η γυναίκα του Ντιάνα Ορτίζ, 23 ετών. «Μετά μου είπε σ’ αγαπώ και του είπα κι εγώ». «Ο Κέβιν μου τηλεφώνησε αμέσως μόλις τον πυροβόλησαν. “Με πυροβόλησαν τρεις φορές μπαμπά. Πονάω. Μην ανησυχείς. Είναι ένας αστυνομικός μαζί μου”», μου είπε.

Πηγή: Daily Mail

Tags: ,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version