Κόσμος

Καλιφόρνια: Τα παιχνιδάδικα βάση νόμου θα έχουν τμήμα «ουδέτερου φύλου»

Τα καταστήματα παιχνιδιών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ θα πρέπει πλέον να διαθέτουν τμήμα «ουδέτερου φύλου», στο οποίο θα απαγορεύεται να υπάρχουν προϊόντα σε ροζ και μπλε αποχρώσεις και οδοντόβουρτσες. Αυτό αναφέρει νόμος που υπέγραψε το Σάββατο ο κυβερνήτης της πολιτείας, Gavin Newsom. 

Ο νέος νόμος, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, επιτρέπουν στα καταστήματα παιχνιδιών στην Καλιφόρνια να διατηρήσουν τα τμήματα που ήδη έχουν για κορίτσια και για αγόρια. Ωστόσο, τα μεγάλα καταστήματα θα πρέπει πλέον να διαθέτουν και τμήμα «ουδέτερου φύλου», όπου δεν θα υπάρχουν διακριτικά φύλου στα παιχνίδια και απαγορεύονται οι ροζ και μπλε αποχρώσεις. Επίσης, στο εν λόγω τμήμα δεν θα υπάρχουν και οδοντόβουρτσες με φιγούρες, καθώς συνήθως οι παιδικές έχουν χρώματα και φιγούρες. 

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της LGBT κοινότητας, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς – όπως υποστηρίζουν οργανώσεις τους – και μόνο το μοτίβο των μπλε και ροζ αποχρώσεων στα παιδικά παιχνίδια δημιουργεί πίεση στα ίδια τα παιδιά στα ζητήματα φύλου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα κοινωνικά στερεότυπα. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας