Κόσμος

Κάμαλα Χάρις: Η ατάκα στην Όπρα Γουίνφρεϊ και προκάλεσε αντιδράσεις – «Αν κάποιος μπει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω»

Αντιδράσεις προκάλεσε η Κάμαλα Χάρις που βρέθηκε καλεσμένη στο talk-show της Όπρα Γουίνφρεϊ μετά από μία ατάκα που είπε.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ υποδέχθηκε χτες Πέμπτη (19.09.2024) την υποψήφια Δημοκρατική πρόεδρο, Κάμαλα Χάρις η οποία δήλωσε πως θα αμυνόταν με όπλο, σε περίπτωση που κάποιος εισέβαλε στο σπίτι της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Έχω όπλο. Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», είπε, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε γελώντας, «μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό, αλλά το επιτελείο μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα», δήλωσε η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών.

Μάλιστα, η Κάμαλα Χάρις αποκάλυψε πως τόσο η ίδια όσο και ο ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της, Τιμ Γουόλζ έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να εφαρμόσει την απαγόρευση των ένοπλων επιθέσεων αποκαλώντας τα όπλα «εργαλεία πολέμου». Είναι υποστηρίκτρια της Δεύτερης Τροπολογίας, η οποία προστατεύει το δικαίωμα της οπλοκατοχής στην Αμερική, αλλά θα ήθελε αυστηρότερους νόμους για τα όπλα.

Ο αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοκατοχή, ενώ η Χάρις στηρίζει την υιοθέτηση αυστηρότερων ελέγχων στο ιστορικό όσων αγοράζουν όπλα και νόμους που να προβλέπουν την αφαίρεση των όπλων από όσους έχουν κριθεί επικίνδυνοι.

Η Κάμαλα Χάρις είχε αναφερθεί στο όπλο που έχει στην κατοχή της ήδη από το 2019 όταν ήταν γερουσιάστρια και ξανά στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837