Δευτέρα, 16 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Κάμαλα Χάρις και Τζο Μπάιντεν δηλώνουν «ανακουφισμένοι» που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος και αβλαβής

Κάμαλα Χάρις και Τζο Μπάιντεν δηλώνουν «ανακουφισμένοι» που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος και αβλαβής
Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις δήλωσαν «ανακουφισμένοι» που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν για το περιστατικό ασφαλείας στο γήπεδο γκολφ Trump International (στη Φλόριντα), όπου ο πρώην πρόεδρος προπονείτο.

Με ανακούφιση μαθαίνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σώος και αβλαβής. Θα ενημερώνονται τακτικά από τις ομάδες τους».

«Έχω ενημερωθεί για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι ασφαλής.

Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», ανέφερε σε ανάρτηση της στο X η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις.

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα,

Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από τη γραμμή του φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές. Η Μυστική Υπηρεσία τόνισε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. (21:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις