Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

«Καμία απόδειξη κατά του Ισραήλ»

«Καμία απόδειξη κατά του Ισραήλ»
Οι έρευνες για τη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι συνεχίζονται, με το Λονδίνο να υπόσχεται έρευνα εις βάθος.

Ο Ισραήλ, δια του υπουργού των Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Από τις Βρυξέλες όπου βρίσκεται, ο Ισραηλινός υπουργός τόνισε πως «αν κάποιος, εκτός από άρθρα στον Τύπο, είχε παρουσιάσει τέτοιες πληροφορίες θα είχαμε αντιδράσει, αλλά καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα δεν υπάρχει ανάγκη να αντιδράσουμε». 

Από την πλευρά του, ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, μετά τη συνάντησή τους, υποσχέθηκε πως η έρευνα για τη βρετανικών διαβατηρίων στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μπαμπχούχ θα φτάσει εις βάθος και για αυτό ζήτησε τη συνεργασία του Ισραήλ «στο πιο υψηλό επίπεδο». 

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αυτή την υπόθεση σοβαρά υπόψη μας και ότι θέλουμε να φτάσουμε στο βάθος των πραγμάτων», τόνισε ο Μίλιμπαντ και δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για τη χρήση πλαστών βρετανικών διαβατηρίων από τους δολοφόνους του αλ Μπαμπχούχ. 

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, πάντως, απέφυγε να ρίξει την ευθύνη, ευθέως, στο Ισραήλ. Δεν παρέλειψε, όμως, να στείλει ένα σαφές μήνυμα. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι το Ισραήλ, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, έχει να κερδίσει τα περισσότερα από μία Μέση Ανατολή που λειτουργεί με βάση τους νόμους του κράτους δικαίου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε