Κόσμος

Καναδάς: Νίκη και πάλι για τον Τριντό αλλά με σημαντικές απώλειες

Όπως όλα δείχνουν, ο Τζάστιν Τριντό θα κερδίσει και αυτές τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στον Καναδά.

Σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές καναδικών τηλεοπτικών δικτύων ο Τριντό θα είναι και πάλι ο νικητής. ωστόσο αυτή τη φορά οι Φιλελεύθεροι δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Μέχρι στιγμής, οι Φιλελεύθεροι του Τριντό προηγούνται σε 145 από τις 338 εκλογικές περιφέρειες έναντι 106 των Συντηρητικών του Άντριου Σιρ, με το 18% του συνόλου των ψήφων να έχει καταμετρηθεί ως τις 05:35 [ώρα Ελλάδας], κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή.

Το όριο για την εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στην Οτάβα είναι οι 170 έδρες.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Μπλοκ Κεμπεκουά των αυτονομιστών με 33 έδρες, ενώ 20 εξασφαλίζει το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά).

Οι προβλέψεις αυτές μεταδόθηκαν αφού έκλεισαν όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα.

Οι Φιλελεύθεροι είχαν αναδειχθεί στην εξουσία το 2015 εξασφαλίζοντας 177 έδρες.

Συγχαρητήρια από Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Τζάστιν Τριντό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για τη νίκη του.

Τα ως τώρα αποτελέσματα των εκλογών υποδεικνύουν ότι ο Τριντό θα αναλάβει δεύτερη θητεία, μολονότι το κόμμα του δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.

«Συγχαρητήρια στον Τζάστιν Τριντό για την θαυμάσια νίκη του που κέρδισε έπειτα από σκληρό αγώνα», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter, επαινώντας τον καναδό πρωθυπουργό διότι υπηρετεί «καλά» τη χώρα του και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να «συνεργάζεται μαζί του» για τη «βελτίωση της κατάστασης στις δύο χώρες μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τούρκοι επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους για το αν τα 6,2 Ρίχτερ της Κωνσταντινούπολης είναι «προάγγελος» μεγαλύτερου σεισμού
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η συνέχεια του ρήγματος προς τα ανατολικά και μέχρι το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό του 1999 δεν έχει «σπάσει» ακόμη
Ο εμβληματικός ναός της Αγίας Σοφίας στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης
Καλοστημένη επιχείρηση πώλησης πλαστών προϊόντων πολυτελείας – Κινέζοι εκμεταλλεύονται το αλαλούμ με τους δασμούς του Τραμπ
Χωρίς λογότυπο, αλλά με υποτιθέμενη ίδια ποιότητα και σχεδιασμό, πωλούν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, π.χ. μία επώνυμη τσάντα 38.000 δολαρίων, μόλις 1.400
Τσάντα Louis Vuitton στο Παρίσι 1