Site icon NewsIT

Κανένα νεκροταφείο δε δέχεται να θάψει τους πραξικοπηματίες – “Κοιμητήριο προδοτών” ετοιμάζει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

21.07.2016 | 10:18
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η Τουρκία εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την απόπειρα πραξικοπήματος, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έχει ήδη ορίσει χώρο για το “κοιμητήριο προδοτών”, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να “καταριέται τους πραξικοπηματίες” όπως λέει ο ίδιος.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που άφησε 246 νεκρούς, τα νεκροταφεία σε όλη τη χώρα αρνούνται να θάψουν όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης. Σε μια προσπάθειά του να… εκτονώσει την κατάσταση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπας, δήλωσε πως έχει διατάξει ήδη να φτιαχτεί ένας ειδικός χώρος ταφής των “προδοτών” όπου “οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να τους καταραστούν τους ταφέντες”

“Διέτεξα να απαλλοτριωθεί ένας χώρος για να γίνει αυτό που θα ονομάζουμε “κοιμητήριο προδοτών”, είπε ο Τοπμπας μπροστά σε ένα πλήθος κυβερνητικών οπαδών στην Ταξίμ. “Όποιος επισκέπτεται το μέρος θα έχει την ευκαιρία να τους καταραστεί έτσι ώστε να μην αναπαυθούν εν ειρήνη”.

Η απόφαση ώστε να δοθεί χώρος για την ταφή τους, τόνισε ο Τοπμπας, ήρθε έπειτα από την απόφαση ενός άλλου δημάρχου σε μια πόλη κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, αρνήθηκε να θάψει κάποιους από αυτούς. Σαν αποτέλεσμα, η οικογένεια ενός εκ των νεκρών πραξικοπηματιών, πήρε το πτώμα και το έθαψε στον κήπο της. “Συγχαίρω τον δήμαρχο”, είπε ο Τοπμπας, συμπληρώνοντας πως οι πραξικοπηματίες “δεν θα σωθούν από την κόλαση.”

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης 15 εκατομμυρίων κατοίκων, τόνισε ακόμα πως το “κοιμητήριο των ανωνύμων” δεν θα ήταν κατάλληλο μέρος για τους πραξικοπηματίες να ταφούν. “Πιστεύω ότι δεν θα σωθούν από την κόλαση. Όμως χρειάζεται να τους κάνουμε τον κόσμο ένα ανυπόφορο μέρος γι αυτούς”.

Η ομιλία του Τοπμπας ήρθε λίγο μετά από τη δήλωση του Διεύθυνση Θρησκευτικών Σχέσεων, που τόνιζε πως δεν θα πραγματοποιηθεί καμία λειτουργία, για τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα, εκτός από εκείνους που αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος.

ΠΗΓΗ: Rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version