Κόσμος

Καπιτώλιο: Συγκροτείται ανεξάρτητη επιτροπή για την εισβολή και τα αιματηρά επεισόδια

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες, Τετάρτη, για τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα διερευνήσει την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ένας σημαντικός αριθμός Ρεπουμπλικάνων δεν υπάκουσαν στις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος για να την εμποδίσουν.

Κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ συνεργάστηκαν για να εμποδίσουν την ψήφιση ενός διακομματικού νομοσχεδίου συγκρότησης της επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ξέσπασμα της βίας που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, με ψήφους 252-175 ενέκρινε τη συγκρότηση της επιτροπής, που θα συγκροτηθεί στο πρότυπο της επιτροπής που διερεύνησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011.

Το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί τώρα στη Γερουσία, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Ο συμπαγής αριθμός των 35 Ρεπουμπλικάνων από το σύνολο των 211 στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ψήφισαν για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης επιτροπής, σηματοδοτεί μερικά ρήγματα στη συνολική γραμμή άμυνας του κόμματος για τον Τραμπ στην αναφερόμενη κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ δήλωσε ότι ο Μάκαρθι «πήρε αυτό που ζήτησε» σε ένα συμβιβασμό για τη δομή της επιτροπής, η οποία θα επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση της έρευνας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ο Τραμπ δεν θέλει την επιτροπή αυτή».

Ο Μακάρθι είναι ένας στενός πολιτικός σύμμαχος του Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 51 λεπτά
21
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρωτοβουλία Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας για συνομιλίες με Ιράν - 10 νεκροί στο Ισραήλ πάνω από 200 τραυματίες
Το Ιράν χτύπησε πολλές κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ισοπεδώνοντας κτίρια - Ακούστηκαν εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ - Το Τελ Αβίβ στόχευσε σε εγκαταστάσεις πυρηνικών στο Ιράν
Διασώστες βγάζουν από κατεστραμμένα κτίρια γυναίκες
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
11