Κόσμος

Κάποιες χώρες και ΜΜΕ θέλουν να διαταράξουν τον διάλογο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, λέει συνεργάτης του Πούτιν

«Ξεκαθαρίστηκε το τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος

Αιχμές άφησε στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά συγκεκριμένων χωρών και ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προσπαθούν να διαταράξουν τον διάλογο ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τις επενδύσεις, Κίριλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε σήμερα (17.04.2025) ότι η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, ήταν «εξαιρετικά παραγωγική» όμως στη συνέχεια σχολίασε τις αντιδράσεις τρίτων χωρών.

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Γουίτκοφ στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Παρασκευή και συνομίλησαν επί σχεδόν πέντε ώρες. Παρόντες ήταν ο Ντμιτρίεφ και ο σύμβουλος του Πούτιν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ.

«Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά παραγωγική», είπε ο Ντμιτρίεφ σε δημοσιογράφους στο Κρεμλίνο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στη Μόσχα.

«Πολλοί άνθρωποι, δομές και χώρες προσπαθούν να διαταράξουν τον διάλογό μας με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι διάφορα μη κατονομαζόμενα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν.

«Διεξάγεται ένας πολύ χρήσιμος διάλογος. Ασφαλώς διεξάγεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες – με συνεχείς επιθέσεις και συνεχή παραπληροφόρηση», είπε ο ίδιος στην συνέχεια.

Μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ο Γουίτκοφ είπε στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι ξεκαθαρίστηκε το τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα κάποιου πράγματος που θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ σημαντικό για τον κόσμο γενικότερα», είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επίσης κάποιες «πολύ συναρπαστικές εμπορικές ευκαιρίες» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 10