Κόσμος

Καραντίνα ξανά για το Οντάριο από την επομένη των Χριστουγέννων

Το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, με 14 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλει μερική καραντίνα από την επομένη των Χριστουγέννων λόγω κορονοϊού.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 28 ημέρες στο νότιο Οντάριο και 14 ημέρες στο βόρειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Νταγκ Φορντ. Το Τορόντο, η πρωτεύουσα του Οντάριο και μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, έχει ήδη τεθεί σε λοκντάουν εδώ και έναν μήνα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το Σάββατο θα εφαρμοστούν περιορισμοί όσον αφορά τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα που πωλούν βασικά είδη, όπως τρόφιμα. Τα υπόλοιπα θα μπορούν να λειτουργούν με το σύστημα του click away.

Τα εστιατόρια δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν πελάτες σε κλειστές αίθουσες

«Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό συνιστά κίνδυνο για τα νοσοκομεία και τα κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας. Πρέπει να σταματήσουμε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού», ανέφερε ο Φορντ.

Νωρίτερα σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο είχαν ζητήσει να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα από αυτά που ανακοίνωσε τελικά ο πρωθυπουργός της επαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επίσκεψη Ζελένσκι την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά
Ο Τραμπ είπε ακόμα ότι η Ουκρανία «πρέπει να ξεχάσει το ΝΑΤΟ» και ότι πιθανότατα «αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν όλα», εννοώντας τον πόλεμο που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια με την εισβολή της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ