Site icon NewsIT

Καρέ καρέ πως εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Ευρώπη (βίντεο)

17.04.2020 | 11:42
Ευρώπη

Ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» αλύπητα την Ευρώπη, με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να καταγράφουν τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα θύματα από την πανδημία.

Ένα video που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφει καρέ καρέ πως από τις 24 Ιανουαρίου έως την περασμένη Τετάρτη (15.04.2020) εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Ευρώπη.

Click4more Παγκόσμιο σοκ: 4.491 θάνατοι σε 24 ώρες στις ΗΠΑ! Ξεπέρασαν τους 33.000 οι νεκροί

Πως «κοκκίνησε» ο χάρτης της Ευρώπης, αφού όσο αυξάνονται τα θύματα, τόσο κοκκινίζει η κάθε χώρα.

Το πως αυξάνονται μέσα με την ημέρα δραματικά. Πως ο κορονοϊός στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτη φορά τη Γαλλία, μετά στη Γερμανία και τη Φινλανδία και σιγά σιγά σε πολλές άλλες χώρες

Στις 21 Φεβρουαρίου καταγράφεται η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ιταλία και ξεκινά το ιταλικό δράμα, που ακόμη δεν έχει τελειώσει, με τη χώρα να μετρά τους περισσότερους θανάτους από κορονοϊό στην Ευρώπη με 22.170 θύματα. Ακολουθούν η Ισπανία με 19.315, η Γαλλία με 17.920 και η Βρετανία με 13.729, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ.

Δείτε το video

Coronavirus[COVID-19], Europe Cases - Johns Hopkins (01.22~04.15)

Η Ευρώπη δεν θα «συνέλθει» εύκολα

Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, με τα κρούσματα να έχουν πλέον ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάσθηκε για να φθάσει το 1 εκατομμύριο, όπως δήλωσε χθες (16.04.2020) ο διευθυντής της υπηρεσίας για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Αυτό σημαίνει ότι το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 92.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

«Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να βαραίνουν επάνω από την περιοχή… Την ώρα που ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα», διεμήνυσε ο ΠΟΥ.

Click4more Hart Island: Η μακάβρια ιστορία του στοιχειωμένου νησιού – νεκροταφείου της Νέας Υόρκης

Καθώς ορισμένες χώρες αρχίζουν να εξετάζουν πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία σχολείων και ορισμένων χώρων εργασίας, ο Χανς Κλούγκε προειδοποίησε χθες ότι είναι κρίσιμο να γίνει αντιληπτή η πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα αυτής της μετάβασης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου επηρεάζουν ζωές και εισοδήματα. «Οι άνθρωποι σωστά ρωτούν: Πόσα πρέπει να αντέξουμε; Και για πόσο διάστημα; Σε απάντηση, εμείς, οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές πρέπει να έχουμε απαντήσεις για να προσδιορίσουμε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιον τρόπο μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ασφαλή μετάβαση».

Για οποιοδήποτε βήμα για την άρση μέτρων του lockdown πρέπει να έχουν διασφαλισθεί πολλά κρίσιμα ζητήματα όπως τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μετάδοση της Covid-19 τελεί υπό έλεγχο, ότι οι κίνδυνοι ξεσπάσματος έχουν ελαχιστοποιηθεί και ότι τα συστήματα υγείας έχουν την ικανότητα του εντοπισμού, διαγνωστικού ελέγχου, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των κρουσμάτων Covid-19.

«Παραμένουμε στο μάτι του κυκλώνα…εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την πλήρωση αυτών των κριτηρίων, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε το», τόνισε ο Χανς Κλούγκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version