Κόσμος

“Καρφώνουν” τα παιδιά τους για να μην γίνουν τζιχαντιστές

Δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές αρχές και ζητούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Αυτό αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 60 Αυστραλοί νέοι (μουσουλμανικής καταγωγής) μάχονται σήμερα με τις τάξεις των τζιχαντιστών (κάποιοι έχουν σκοτωθεί), αλλά ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος αν δεν ενημερωνόταν έγκαιρα οι αρχές από ανήσυχες μητέρες αλλά και ιμάμηδες για να εμποδίσουν και άλλους υποψήφιους τζιχαντιστές.

Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αντι-ισλαμικά κρούσματα στην Αυστραλία, ενώ οι μουσουλμανικές κοινότητες, με εκδηλώσεις τους, καταδικάζουν τους αποκεφαλισμούς που κάνουν οι τζιχαντιστές, διαδηλώνουν υπέρ της Αυστραλίας και υποστηρίζουν ότι γίνονται άδικά στόχος κάποιων ανεγκέφαλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1