Site icon NewsIT

“Καταπέλτης” Γιούνκερ για μεταναστευτικό: “Όχι, αυτό δεν είναι Ευρώπη”

23.08.2015 | 16:02
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Άρθρο - παρέμβαση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παίρνει θέση για το μεταναστευτικό, εκφράζει την ανησυχία του για τους πρόσφυγες και καταγγέλει την ακραία ρητορική μίσους.

Με ένα άρθρο – καταπέλτη στην Die Welt, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται στο “φλέγον” ζήτημα του μεταναστευτικού.

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ:

“Η Ευρώπη ήταν πάντα για μένα μια κοινότητα αξιών. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Στην Ευρώπη έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα για άσυλο στον κόσμο. Εμείς ποτέ δεν θα απορρίψουμε τους ανθρώπους όταν χρειάζονται την προστασία μας. Αυτό κατοχυρώνεται στους νόμους και τις συνθήκες μας.

Ωστόσο, ανησυχώ καθώς διαπιστώνω πως αυτό είναι όλο και λιγότερο αγκυροβολημένο στις καρδιές μας.

Όταν μιλάμε για τη μετανάστευση, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την τύχη, όπως εμείς, να γεννηθούν σε κάποια πλούσια χώρα με σταθερότητα.

Με ανησυχεί όταν βλέπω την απόρριψη μέρους του πληθυσμού προς αυτούς τους ανθρώπους.

Προσφυγικά στρατόπεδα, σκάφη γεμάτα ανθρώπους, βία κατά των αιτούντων άσυλο, όχι αυτό δεν είναι Ευρώπη.
Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς θρέφουν έναν λαϊκισμό που παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση.

Η ρητορική μίσους και οι απερίσκεπτες δηλώσειςδεν μπορούν να είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας, θέτοντας σε κίνδυνο την ελευθερία να ταξιδεύουν εντός του χώρου Σένγκεν. Αυτό δεν είναι Ευρώπη…”

Πηγή: welt.de

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version