Κόσμος

“Καταπέλτης” ο Σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας – “Προμελετημένη η δολοφονία του Κασόγκι”

Προμελετημένη χαρακτήρισε ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Όπως τόνισε, τα στοιχεία που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι τουρκικές αρχές δείχνουν πως οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιασμένα τα όσα έκαναν.

Ωστόσο όπως είπε ο εισαγγελέας, οι έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί τελικά τι ακριβώς και πως συνέβη με την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου μέσα στην Σαουδαραβική πρεσβεία.

Ριάντ: Όσες εταιρείες που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη μας ζήτησαν συγγνώμη

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλιντ αλ Φάλιχ προσπάθησε αποτινάξει το βαρύ κλίμα κατά της χώρας του, το οποίο εκφράστηκε και στο διεθνές φόρουμ για τις επενδύσεις Future Investment Initiative, όπου πολλές εταιρείες αποσύρθηκαν λόγω της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν οι εταιρείες αυτές όχι μόνο ζήτησαν συγγνώμη, αλλά δεσμεύτηκαν και να επανορθώσουν!

“Όλες οι εταιρείες, οι οποίες δεν ήρθαν, μας τηλεφωνούν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου και μας ζητούν συγγνώμη, εκφράζουν τη λύπη τους και δεσμεύονται να κάνουν αίτηση για να ανοίξουν γραφεία (στη χώρα) κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων και να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές τους σχέσεις”, δήλωσε ο Αλ Φάλιχ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Elekhbariya.

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σημαντικό κομμάτι της Σαουδαραβικής οικονομίας

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν “σημαντικό κομμάτι” της σαουδαραβικής οικονομίας παρά το μποϋκοτάζ της διεθνούς διάσκεψης Future Investment Initiative, πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας στις δηλώσεις που έκανε σήμερα σε αυτό το δίκτυο.

Ένας αριθμός δυτικών πολιτικών και επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων απείχε από την σαουδαραβική αυτή επενδυτική διάσκεψη σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

“Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σημαντικό κομμάτι της σαουδαραβικής οικονομίας επειδή τα συμφέροντα που μας συνδέουν είναι μεγαλύτερα από την αποδυνάμωση που προκαλεί η αποτυχημένη εκστρατεία για μποϊκοτάζ της διάσκεψης”, σημείωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο, ο Χάλιντ Αλ Φάλιχ υπογράμμισε εξάλλου ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στην διάσκεψη αυτή στο Ριάντ φτάνουν συνολικά τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Υπεγράφησαν περισσότερες από 25 συμφωνίες αξίας 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων”, είπε, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα συμβόλαια που υπεγράφησαν στην διάσκεψη αναλογούν σε αμερικανικές εταιρείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 3
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1