Site icon NewsIT

Καθηλωτικό! Σχολική χορωδία στον Καναδά τραγουδά παραδοσιακό αραβικό τραγούδι

15.12.2015 | 20:49
Καθηλωτικό! Σχολική χορωδία στον Καναδά τραγουδά παραδοσιακό αραβικό τραγούδι

Ένα συγκινητικό και μαγικό βίντεο γίνεται viral σε μόλις λίγες ώρες και δικαίως! 200 μαθητές από την περιοχή Οττάβα στον Καναδά συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους όταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε τραγούδησαν το 'Tala' al-Badru 'Alayna', ένα αραβικό παραδοσιακό τραγούδι.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει στο YouTube τη μαθητική χορωδία. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικό μαγικό και αγγίζει τις ψυχές των Αράβων, μιας και πρόκειται για ένα τραγούδι που αφιερώθηκε στον προφήτη Μωάμεθ όταν έφυγε από τη Μέκκα και έφτασε στη Μεδίνα.

Από την Κυριακή το βράδυ το βίντεο είχε προβληθεί πάνω από 600.000 φορές. Facebook και Twitter έχουν γεμίσει από σχόλια. ”Είμαι Άραβας και αυτό το βίντεο με έκανε να κλάψω. Δεν μου είχε ξανασυμβεί να συγκινηθώ τόσο πολύ”, σχολίασε κάποιος στο Facebook. Ένας άλλος ανέφερε ”πραγματικά εκπληκτικό”, ενώ άλλος σχολίασε ”πραγματικά, μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο”.

Οι μικροί μαθητές από το École publique De La Salle της Οττάβα του Καναδά, καθοδηγήθηκαν από τη Laura Hawley, η οποία ανέλαβε τη σύνθεση του τραγουδιού. Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συνδέσει το βίντεο με την κρίση των προσφύγων της Συρίας, ο διευθυντής του σχολείου Robert Filion είπε ότι είχε αυτή την ιδέα για το τραγούδι ‘Tala’ al-Badru ‘Alayna’ πολύ πριν από τη στιγμή που η καναδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναλάβει 25.000 πρόσφυγες από το τέλος Φεβρουαρίου 2016. ”Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αγγίξουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και πριν από ένα χρόνο αρχίσαμε να σχεδιάζουμε μία παράσταση εμπνευσμένη από το μουσουλμανικό στοιχείο. Κάπως έτσι, καταλήξαμε σε αυτή τη μελωδία”. ”Δεν είχαμε ιδέα ότι θα λάβει τέτοια έκταση μία σχολική παράσταση από τις πολλές που οργανώνουμε. Αλλά τελικά, αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε μουσική”.

Πηγή: Cbc

Tags: ,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version