Site icon NewsIT

“Καθοριστικό το α’ εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ”

22.01.2014 | 18:00
“Καθοριστικό το α’ εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ”

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα ασκήσει με εξαιρετικό τρόπο την Προεδρία της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο δήμαρχος της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

“Θα είναι μια Προεδρία, που, όπως πολλά αυτή την εποχή, δεν θα είναι εύκολη, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης από το 2008, που πρέπει όλοι μαζί να την ξεπεράσουμε, με την Ελλάδα ειδικότερα, που θα ασκεί αυτήν τη σημαντική αποστολή της Προεδρίας, να αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες”, πρόσθεσε ο κ. Χόιπλ.

Προβάλλοντας την εξέχουσα σημασία της κοινωνικής συνοχής για το μέλλον της Ευρώπης, ο δήμαρχος προειδοποίησε πως αν και τώρα δεν κατανοηθεί από κάποιους ότι το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής στην ευρωπαϊκή κοινωνία είναι «εξαιρετικά ιδιαίτερης σημασίας και μάλιστα για τη δημοκρατία και για τις δημοκρατικές εξελίξεις», τότε θεωρεί πως θα υπάρξει ένα πισωγύρισμα, σε πάρα πολλούς τομείς και μάλιστα στην ίδια την εξέλιξη της Ευρώπης.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο Μίχαελ Χόιπλ τόνισε ότι εύχεται την καλύτερη δυνατή επιτυχία στην Ελλάδα στην άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ, καθώς, κατά την άποψή του, αυτό το εξάμηνο πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα εξελιχθεί ασφαλώς η Ευρώπη στο μέλλον, ενόψει μάλιστα και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας- Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής και πολλοί αρχηγοί ξένων διπλωματικών αποστολών στην Αυστρία, με επικεφαλής τους πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου, Θεμιστοκλή Δημίδη και Κώστα Παπαδήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο ο Στουρνάρας

Όχι ο Όλι Ρεν αλλά ο Γκι Φέρχοφστατ θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν

“Ευχαριστούμε την Ελλάδα που αντιστέκεται στην… αλαζονική αγγλοφωνία”

Ελλάδα: Από την παραλίγο αποβολή στην… προεδρία της τάξης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version