Κόσμος

Κατηγορίες στους μπράβους του Ερντογάν για το ξύλο στην Ουάσινγκτον

Αντιμέτωποι με την αμερικανική δικαιοσύνη είναι κάποιοι από τους μπράβους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό Αρμένιων και Κούρδων διαδηλωτών τον περασμένο Μάιο στην Ουάσινγκτον. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 19 άτομα.

Οι εικόνες ντροπής έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υπό το βλέμμα (και υπό τις οδηγίες για κάποιους) του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας είχαν προκαλέσει σάλο και “πόλεμο” ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία.

Όλα είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο, όταν ο Ερντογάν είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συναντήσει, για πρώτη φορά, τον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν Κούρδοι και Αρμένιοι συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη για να διαμαρτυρηθούν, ο πρόεδρος της Τουρκίας άφησε ελεύθερους τους μπράβους του κι εκείνοι χτύπησαν αλύπητα διαδηλωτές.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει…

Η ώρα της Δικαιοσύνης

Το περιστατικό προκάλεσε μια ακόμα διπλωματική ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τώρα, ήρθε η ώρα της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Δικαστήριο απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 15 Τούρκοι υπάλληλοι ασφάλειας.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον μίλησε για “βάναυση επίθεση”, από την οποία τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.

[read4more]

Το γραφείο του εισαγγελέα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ (District of Columbia) ανέφερε ότι έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 16 από τους εναγόμενους και ότι η χθεσινή απαγγελία πρόσθεσε άλλους τρεις στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Οι τρείς είναι ο Μουχσίν Κόσε, ο Γιουσούφ Αγιάρ και ο Χαρετίν Ερέν, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των 15 τούρκων υπαλλήλων ασφαλείας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

“Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους 19 εναγόμενους περιλαμβάνουν τη συνωμοσία να διαπράξουν έγκλημα βίας, ενισχυμένης από έγκλημα προκατάληψης”, ανακοινώθηκε.

Η κατηγορία τιμωρείται με τη μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, ενώ το έγκλημα προκατάληψης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης.

Μερικοί ενάγοντες αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες.

Μόνο δύο από τους 19 έχουν τεθεί υπό κράτηση, και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική πρεσβεία απέδωσε τη βία σε διαδηλωτές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3