Κόσμος

“Κάτω” και το site της Amazon από τους χακτιβιστές

O κυβερνοπόλεμος συνεχίζεται. Νέο θύμα των υποστηρικτών του ιδρυτή του Wikileaks το δημοφιλέστατο διαδικτυακό κατάστημα της Amazon!

Μετά τις επιθέσεις εναντίον της VISA και της MasterCard, οι αποκαλούμενοι χακτιβιστές επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε αμερικανικούς ιστότοπους, τους οποίους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα, «έπεσαν» και τα ευρωπαϊκά site του Amazon, του μεγαλύτερου online καταστήματος στον κόσμο, όχι όμως λόγω επίθεσης, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Τα site του Amazon στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία (με καταλήξεις .it, .de, .uk, .fr και .at) «έπεσαν» για τουλάχιστον μισή ώρα, στις 11:15 χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), σε μια περίοδο όπου οι online αγορές βρίσκονται σε κορύφωση, ενόψει των Χριστουγέννων. Οι servers των εν λόγω ιστότοπων φιλοξενούνται στο Δουβλίνο.

«Η σύντομη διακοπή στους ευρωπαϊκούς ιστότοπούς μας χθες το βράδυ, οφείλετο σε βλάβη υλικού (hardware failure) στο ευρωπαϊκό δίκτυο datacenter (σ.σ. κέντρο φιλοξενίας υπολογιστών και αποθήκευσης δεδομένων) και δεν ήταν αποτέλεσμα κατανεμημένων επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (distributed denial of service)», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι «Anonymous» έχουν στοχοποιήσει επιχειρήσεις που σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες προς το Wikileaks, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία του.

Το Amazon διέκοψε τη φιλοξενία περιεχομένου του Wikileaks στους servers του την 1η Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι το site παραβιάζει τους όρους χρήσης του.

Οι «χακτιβιστές» επιτέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα site του Paypal, της MasterCard και της VISA, καθώς και στον δικτυακό τόπο των σουηδικών δικαστικών αρχών.

Το Wikileaks έχει αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τους Anonymous, αναφέροντας ότι «εμείς ούτε καταδικάζουμε, αλλά ούτε επικροτούμε αυτές τις επιθέσεις».

Αρκετοί λογαριασμοί στο Twitter που είχαν αποδοθεί στους Anonymous έχουν απενεργοποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1