Κόσμος

Καχόβκα: Πέφτει 35 εκατοστά ανά ώρα η στάθμη του νερού στο φράγμα που ανατινάχθηκε – Ανησυχία για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ανησυχητικά είναι τα νέα από την Καχόβκα, όπου ανατινάχθηκε το φράγμα που συγκρατούσε τα νερά του Δνείπερου ποταμού.

Ακόμη και ο διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος του ελεγχόμενου από τους κατακτητές τμήματος της ουκρανικής Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, παραδέχεται ότι η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα εξακολουθεί να πέφτει με ρυθμό 35 εκατοστών ανά ώρα.

Νωρίτερα, ο διορισμένος κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι το επίπεδο του ταμιευτήρα της Καχόβκα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έπεσε κατά 2,5 μέτρα και αναμένεται να πέσει έως και τα 7 μέτρα, ως αποτέλεσμα του ρήγματος στο φράγμα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρήγμα στο φράγμα της Καχόβκα, το οποίο τροφοδοτεί με κρύο νερό τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έχει εντείνει τους φόβους μιας καταστροφής στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία.

Εξάλλου, ο διορισμένος από την Μόσχα δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Νόβα Καχόβκα δήλωσε ότι το επίπεδο του νερού στην πόλη έχει φθάσει τα 11 μέτρα, μετέδωσε το TASS.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δέκα χρόνια αδιανόητου πόνου»: Η Χαμάς απελευθέρωσε 2 από τους 6 Ισραηλινούς ομήρους - Τους παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό
Πριν παραδοθούν στα μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κουκουλοφόροι της Χαμάς ανέβασαν τον Ταλ Σοχάμ και τον Αβέρα Μενγκίστου επιδεικτικά σε μια εξέδρα.
Οι δύο όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς
Ο Γάλλος χειρουργός που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό του και η φρικτή ομολογία
Στις 24 Φεβρουαρίου ο 74χρονος Λε Σουαρνέκ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονικά της Γαλλίας
Πηγή φωτογραφίας