Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον, η μεγάλη «νικήτρια» του Wimbledon: Η αποθέωση και το γλυκό βλέμμα της Σάρλοτ 

Κέιτ Μίντλετον, η μεγάλη «νικήτρια» του Wimbledon: Η αποθέωση και το γλυκό βλέμμα της Σάρλοτ 

Η Κέιτ Μίντλετον μπορεί να είναι ακόμη… πριγκίπισσα αλλά όπως έδειξε η εμφάνισή της, το μεσημέρι της Κυριακής (14.07.2024), στον τελικό του τουρνουά ανδρών στο Wimbledon, είναι ήδη «βασίλισσα» στις καρδιές των Βρετανών.

Το Wimbledon ήταν η δεύτερη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον απ’ όταν, πριν από περίπου δυο μήνες, σόκαρε τη Βρετανία και ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προληπτικές χημειοθεραπείες γιατί πάσχει από (άγνωστης μορφής) καρκίνο.

Από εκείνη τη στιγμή, η Βρετανία ταυτίστηκε με την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, Γουίλιαμ, έχει κερδίσει τις καρδιές των Βρετανών από νωρίς. Αρχικά, ίσως να περνούσε και απαρατήρητη αλλά αντιπαθής δεν ήταν ποτέ. Έγινε ακόμη πιο συμπαθής στους Βρετανούς όταν εμφανίστηκε ο… τυφώνας Μέγκαν Μαρκλ, το Megxit, οι αποκαλύψεις, οι γκρίνιες. Και σε όλο αυτό το δράμα, η Κέιτ Μίντλετον κράτησε απόλυτα θεσμική στάση. Και αυτό την έκανε πιο αγαπητή.

Η περιπέτεια της υγείας της, σχεδόν ταυτόχρονη με εκείνη του πεθερού της, βασιλιά Καρόλου ο οποίος επίσης πάσχει από καρκίνο, έκανε τη Βρετανία να νιώθει ότι συμπάσχει μαζί της.

Όλοι μιλούσαν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Και αυτή τη φορά δεν αναφέρονταν στην Νταϊάνα αλλά στην Κέιτ Μίντλετον. Είναι η 42χρονη πριγκίπισσα η νέα Νταϊάνα; Μάλλον όχι. Αλλά αν κρίνει κάποιος από την απόλυτη αποθέωση που γνώρισε στο Wimbleton, τότε είναι σε… καλό δρόμο για να γίνει η νέα απόλυτη αγαπημένη των Βρετανών.

Όταν τον περασμένο Ιούνιο, στο Trooping the Colour, την παρέλαση για τα γενέθλια του Βασιλιά, η Κέιτ Μίντλετον έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωσή της ότι έχει καρκίνο, όλα τα βλέμματα ήταν ξανά επικεντρωμένα πάνω της. Και αυτό δεν ενόχλησε ούτε καν τον βασιλιά που, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού της ζήτησε να σταθεί δίπλα του (αντί του διαδόχου Γουίλιαμ) όλοι κατάλαβαν τη θέση της πριγκίπισσας της Ουαλίας στη νέα ημέρα της μοναρχίας.

Η Κέιτ Μίντλετον έχει γίνει αυτό που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι UK’s sweetheart. Το έδειξε το Wimbledon. Όταν το απόγευμα του Σαββάτου το παλάτι ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα πήγαινε στον τελικό ανάμεσα σε Αλκαράθ και Τζόκοβιτς, όλοι περίμεναν τη στιγμή που θα εμφανιζόταν.

Με μοβ μίντι φόρεμα και την κόρη της, την 9χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ, να τη συνοδεύει, η Κέιτ Μίντλετον έδωσε και φέτος το παρών στο αγαπημένο της Wimbledon. Στο πλευρό της ήταν όχι μόνο οι γονείς της, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον αλλά και η αδερφή της, Πίπα. Οι άνθρωποί της, δηλαδή. Τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης της που ήθελε να είναι μαζί της σε περίπτωση, ίσως, που να χρειαζόταν κάποια βοήθεια.

Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα της εξέδρας και ανακοινώθηκε ότι στο στάδιο έφτασε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος για να χειροκροτήσει την Κέιτ Μίντλετον. Standing ovation πραγματικό.

Εκείνη, κατευθύνθηκε στις θέσεις στο βασιλικό θεωρείο, άφησε την αδερφή της και την κόρη της να περάσουν αλλά το χειροκρότημα δεν σταματούσε. Έκπληξη; Αμηχανία; Το ύφος της έμοιαζε να μην πιστεύει τι γινόταν. 

Και τότε ήρθε η πιο ωραία στιγμή: η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ, καθισμένη στο κάθισμά της δίπλα στη μαμά της, βλέποντάς την να αποθεώνεται από τον κόσμο, την κοίταζε με βλέμμα αγάπης, θαυμασμού και υπερηφάνειας.

Μαμά και κόρη έχουν δείξει πως ο δεσμός μεταξύ τους είναι ιδιαίτερος. Στην παρέλαση για τα γενέθλια του Βασιλιά, στο βίντεο που δημιούργησε το παλάτι του Κένσιγκτον, η Κέιτ Μίντλετον έφτιαχνε τα μαλλιά της Σάρλοτ και πρόσεχε κάθε λεπτομέρεια της εμφάνισής της.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλκαράθ – Τζόκοβιτς (σ.σ. νικητής ο Ισπανός με 3-0 σετ), ο φωτογραφικός φακός τις «έπιασε» να μιλούν, να γελούν και να παρακολουθούν τον αγώνα φορώντας τα γυαλιά τους για τον ήλιο.

Η Κέιτ Μίντλετον δεν έκρυψε ούτε λεπτό πόσο χαρούμενη ήταν που βρισκόταν στο αγαπημένο της Wimbledon. Χαμογελούσε συνεχώς. Όπως όταν έγινε τα τρόπαια στον Νόβακ Τζόκοβις και τον Κάρλος Αλκαράθ.

Και αφού η Κέιτ Μίντλετον έκανε τη δεύτερη δημόσια εμφάνισή της τον τελευταίους μήνες, πλέον αρχίσει μια άλλη συζήτηση: πότε θα είναι η τρίτη φορά που θα εμφανιστεί δημόσια η πριγκίπισσα της Ουαλίας;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις