Site icon NewsIT

Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ έχουν άλλους τίτλους στη Σκωτία

03.07.2024 | 11:18
Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ έχουν άλλους τίτλους στη Σκωτία

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι ευρέως γνωστοί ως «ο πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας» αλλά υπάρχει κι ένας άλλος τίτλος που δόθηκε στην Κέιτ και τον Γουίλιαμ την ημέρα του γάμου τους – για να χρησιμοποιείται μόνο στη Σκωτία.

Στη Σκωτία, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δεν αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά κόμης και κόμισσα του Strathearn.

Οι τίτλοι τους αποδόθηκαν το 2022 μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο τίτλος κληρονομείται από τους διαδόχους του θρόνου της Σκωτίας.

Η χώρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για το ζευγάρι, καθώς εκεί γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν.

Μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήταν γνωστοί ως ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, τίτλος που τους αποδόθηκε όταν παντρεύτηκαν το 2011.

Από τη στέψη και μετά, το πριγκιπικό ζεύγος – μαζί με τα παιδιά τους – πήραν νέους τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας. 

Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ο τίτλος που κατέχει ο διάδοχος του θρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος τον παρέδωσε στον μεγαλύτερο γιο του όταν ανέβηκε στον θρόνο.

Πληροφορίες από Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version