Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο επαίνεσαν την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον για τη “γενναία” απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο ως έναν τρόπο να ενθαρρύνει άλλους να ελέγχουν τυχόν συμπτώματα.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε την Παρασκευή (22.03.2024), η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον μίλησε για το πώς διαπιστώθηκε η ασθένειά της, ο καρκίνος, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.
Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την επέμβασή της, ξέσπασε ένα απίστυετο όργιο φημών σε μίντια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από την απουσία και τη σιωπή της – αλλά η ίδια δήλωσε ότι εκείνη και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, χρειάστηκαν χρόνο για να εξηγήσουν την κατάσταση στα τρία παιδιά τους, τον Τζορτζ, 10 ετών, τη Σαρλότ, 8 ετών, και τον Λούις, 5 ετών.
” Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ. Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε κατ’ ιδίαν για χάρη της οικογένειάς μας”. δήλωσε η ίδια.
” Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από τη μείζονα χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι καλά.”.
Η ανακοίνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας ώθησε τη φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο Maggie’s να δημοσιεύσει συμβουλές για το πώς να μιλάτε στα μικρά παιδιά για τον καρκίνο.
A message from Catherine, The Princess of Wales pic.twitter.com/5LQT1qGarK
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) March 22, 2024
“Λυπούμαστε απίστευτα για τα νέα της πριγκίπισσας της Ουαλίας και οι σκέψεις μας είναι μαζί της”, δήλωσε η Dame Laura Lee, διευθύνουσα σύμβουλος της Maggie’s. “Γνωρίζουμε επίσης πόσο δύσκολη και ανησυχητική μπορεί να είναι μια διάγνωση καρκίνου για όλη την οικογένεια, ειδικά με μικρά παιδιά, και οι σκέψεις μας είναι μαζί τους”.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Cancer Research UK, Michelle Mitchell, δήλωσε ότι περιπτώσεις καρκίνου υψηλού προφίλ, όπως αυτή της πριγκίπισσας, μπορούν να βοηθήσουν άλλους να αναζητήσουν βοήθεια νωρίς, όταν “η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής”.
“Σχεδόν ένας στους δύο από εμάς θα αναπτύξει καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά πολλοί περισσότεροι επηρεάζονται όταν κάποιος που αγαπούν διαγνωστεί με καρκίνο”, δήλωσε η ίδια.
“Οι περιπτώσεις καρκίνου υψηλού προφίλ συχνά λειτουργούν ως αφορμή για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα ή να σκεφτούν για τη δική τους υγεία. Εάν οι άνθρωποι εντοπίσουν κάτι που δεν είναι φυσιολογικό γι’ αυτούς ή δεν υποχωρεί, θα πρέπει να το ελέγξουν με τον παθολόγο τους”.
Περίπου 393.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Macmillan Cancer Support.