Ένα συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης σε όσους υποφέρουν από εθισμό, έστειλε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλέτον.
Τονίζοντας τη σημασία των «απλών πράξεων καλοσύνης» και της κατανόησης, η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι είναι σημαντικό να μην «κρίνουμε ή να επικρίνουμε» αυτούς που επηρεάζονται, αλλά να κατανοήσουμε ότι πάσχουν από μια «σοβαρή πάθηση ψυχικής υγείας».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πριγκίπισσα, η οποία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα επέστρεφε αργά και μετρημένα στα βασιλικά καθήκοντα μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου προληπτικής χημειοθεραπείας μετά από μεγάλη χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο, εξέδωσε ένα μήνυμα στο ρόλο της ως προστάτης του Forward Trust για την υποστήριξη της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εθισμό, που ξεκινά αύριο (30.11.2024).
«Ήταν ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι σημειώνεται ακόμη πρόοδος για να τερματιστεί το στίγμα που περιβάλλει όσους μάχονται με τον εθισμό. Για πάρα πολύ καιρό, πολλοί έχουν υποφέρει στη σιωπή, τρέφοντας αισθήματα ντροπής και ενοχής για την κατάστασή τους, παρά την ευαλωτότητά τους.
Ο καθένας που υποφέρει από εθισμό είναι ένας άλλος άνθρωπος, με μια δική του ιστορία, την οποία πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε ή δεν βλέπουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
In support of this year’s Addiction Awareness Week, we’re delighted to share a new message by HRH The Princess of Wales (@KensingtonRoyal), Patron of The @ForwardTrust.
— Taking Action on Addiction (@ActionAddiction) November 29, 2024
Visit our website to find out more about our campaign.#AAW24https://t.co/XNrYZMl1ll#ForwardTrust pic.twitter.com/FHlXgJGyjG
Δεν είναι το μέρος μας να κρίνουμε ή να επικρίνουμε, πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να καθίσουμε στο πλευρό κάποιου, μαθαίνοντας τις αξίες της αγάπης και της ενσυναίσθησης.
Όντας ένας ώμος για να κλάψεις ή ένα αυτί για να ακούς, αυτές οι απλές πράξεις καλοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη των παρεξηγήσεων που αντιμετωπίζουν τόσοι πολλοί».
Η πριγκίπισσα επέμεινε ότι ο εθισμός δεν είναι «επιλογή» και ότι κανείς δεν είχε ανοσία. «Ο εθισμός δεν είναι επιλογή. Είναι μια σοβαρή πάθηση ψυχικής υγείας που θα μπορούσε να επηρεάσει οποιονδήποτε από εμάς. Ενεργώντας με ταπεινοφροσύνη και συμπόνια μπορούμε όλοι να κάνουμε τη διαφορά και να υποστηρίξουμε αυτούς που υποφέρουν.
Πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις πάνω-κάτω στη χώρα καθοδηγούν άτομα και οικογένειες στις πιο δύσκολες στιγμές. Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.
Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να σκεφτούμε τους πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον εθισμό. Γιατί η ανάκαμψη είναι δυνατή».