Την σορό του άνδρα που φέρεται να είναι ο υπαίτιος για τους πυροβολισμούς σε αυτοκινητόδρομο στον Κεντάκι πριν 10 ημέρες τραυματίζοντας πέντε άτομα βρήκε η αστυνομία.
Μετά τους πυροβολισμούς δεκάδες αστυνομικοί, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, είχαν κινητοποιηθεί κι έψαχναν τα πυκνά δάση του Κεντάκι για να βρουν τον ύποπτο.
Την 7η Σεπτεμβρίου, για λόγους που παραμένουν ακόμη ασαφείς, ο Τζόζεφ Κάουτς, πρώην στρατιωτικός, 32 ετών, αγόρασε νόμιμα τουφέκι εφόδου τύπου AR-15 και κάπου χίλιες σφαίρες στην κοινότητα Λόντον του Κεντάκι.
Κατόπιν, νωρίς το απόγευμα, άρχισε να πυροβολεί εναντίον αυτοκινήτων που διέσχιζαν τμήμα του Interstate 75, μεγάλου αυτοκινητοδρόμου βορρά/νότου που διασχίζει τις μισές ΗΠΑ. Πέτυχε 12 αυτοκίνητα και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους κοντά στη Λόντον.
Έκτοτε οι αρχές τον καταζητούσαν και προσέφεραν αμοιβή 5.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που θα τις οδηγούσαν σ’ αυτόν.
Προτού διαπράξει την επίθεση, έστειλε μήνυμα σε κάποιον, προειδοποιώντας πως θα προσπαθούσε να «σκοτώσει πολύ κόσμο» και —σε δεύτερο μήνυμα— «κατόπιν θα αυτοκτονήσω», σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και έφεραν στο φως τοπικά ΜΜΕ.
Πτώμα «αγνώστου» εντοπίστηκε χθες το απόγευμα κοντά στην έξοδο 49 του αυτοκινητόδρομου, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Κεντάκι, ο Φίλιπ Μπερνέτ ο νεότερος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Διευκρίνισε ότι οι αρχές έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως πρόκειται για τον ύποπτο.
Ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη συνεργασία τους, ειδικά ζευγάρι κοντά στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε το πτώμα, εξέλιξη που τερμάτισε το ανθρωποκυνηγητό, αν και η έρευνα «παραμένει σε εξέλιξη».
Οι ΗΠΑ, όπου βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα όπλα από ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα για τη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αποδεικνύεται ανίσχυρη να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής είναι τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν καν να ακούσουν επιβολή περιορισμών ή την ιδέα να αποχωριστούν τα όπλα τους.