Κόσμος

Κένυα: Σκοτώθηκε παιδάκι, τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία

Ένα παιδί σκοτώθηκε και ακόμη τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε το πρωί σε εκκλησία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν τα σχολικά μαθήματα που γίνονται την Κυριακή στην εκκλησία, “όταν μια χειροβομβίδα ερρίφθη στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Πολυκάρπου στην οδό Τζούτζα. Κάποιοι πέταξαν χειροβομβίδα μέσα στην εκκλησία”, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Ένα παιδί σκοτώθηκε και τρία τραυματίστηκαν σοβαρά”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι Μοσές Νιακουάμα. “Εκτιμάμε ότι ήταν επίθεση με χειροβομβίδα”.

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά αρκετές επιθέσεις είχαν στόχο τις τελευταίες εβδομάδες εκκλησίες στην Κένυα.

Οι επιθέσεις αυτές για τις οποίες δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης δείχνουν να πραγματοποιούνται σε αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση των κενυατικών δυνάμεων στη γειτονική Σομαλία η οποία έχει στόχο την καταπολέμηση των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ.

Διαβάστε

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσων στο Ιράκ – 17 νεκροί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο