Site icon NewsIT
12:12 | 26.04.25

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Στην πρώτη σειρά ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια και ανάμεσα σε δύο από τους πιο στενούς συμμάχους του Ζελένσκι

Newsit Newsroom

Στα αριστερά της Μελάνια Τραμπ, κάθεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, ενώ στα δεξιά του Τραμπ ο Φινλανδός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Στουμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάθεται μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών στην πρώτη σειρά, κοντά στα σκαλιά της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Και το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια, κάθονται ανάμεσα σε δύο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, μεταδίδει το BBC.

Στα αριστερά της Μελάνια Τραμπ, που συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, κάθεται ο Πρόεδρος της Εσθονίας, Άλαρ Κάρις, ενώ στα δεξιά του Τραμπ βρίσκεται ο Φινλανδός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Στουμπ.

Και παρόλο που το βασικό ενδιαφέρον είναι η τελετή της κηδείας, δεν περνά απαρατήρητη η διπλωματική κινητικότητα στο περιθώριο.

Το πού θα καθίσουν οι ηγέτες είχε εξελιχθεί σε σπαζοκεφαλιά. Η διάταξη των χωρών έχει γίνει με αλφαβητική σειρά βάσει του γαλλικού αλφαβήτου, πράγμα που σημαίνει ότι οι États-Unis (Ηνωμένες Πολιτείες) βρίσκονται κοντά στη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Εσθονία.

Ο Τραμπ είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν από την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου και ενώ που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εντείνει τις πιέσεις για την επίτευξη σύντομα εκεχειρίας ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Η συνάντηση έγινε και έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, ο Σέρχιι Νικιφόροφ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα πριν από πάνω από τρία χρόνια, βρίσκονται «πολύ κοντά σε συμφωνία». 

Για 90 λεπτά ή και περισσότερο, ο Τραμπ βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα σε δύο από τους πιο στενούς συμμάχους του Ζελένσκι.

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Kai Pfaffenbach
Argentina’s President Javier Milei and Italy’s President Sergio Mattarella attend the funeral Mass of Pope Francis in St. Peter’s Square at the Vatican, April 26, 2025. REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Kai Pfaffenbach
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κάθεται δίπλα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς / REUTERS/Dylan Martinez

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version