Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στα… τρένα και δυο μερούλες μετά συναντά Τραμπ! video

Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία από: ITV News

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συνεχίζει την παράδοση των Κιμ και μεταβαίνει με τρένο στο Βιετνάμ για την συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε με τρένο για το Βιετνάμ, όπου θα έχει τη δεύτερή του συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε πως ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγκγιάνγκ χθες Σάββατο και μια φωτογραφία του, με το χέρι του υψωμένο σε χαιρετισμό, σε βαγόνι τρένου.

Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία από: ITV News

Η οικογένεια των Κιμ, που κυβερνά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας από συστάσεως κράτους, προτιμά τα ταξίδια στο εξωτερικό με τρένο παρά αεροπορικώς.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε μεταβεί τουλάχιστον δύο φορές στη Ρωσία με τρένο. Ο ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, προτιμούσε επίσης να ταξιδεύει με τρένο: είχε φθάσει από τη Βόρεια Κορέα ακόμη και στην Ανατολική Γερμανία το 1974. Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετέβη με τρένο στο Πεκίνο τον Μάρτιο.

Πάντως ο σημερινός ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν απορρίπτει τα αεροπορικά ταξίδια. Πήγε στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο για την πρώτη σύνοδο κορυφής με αεροσκάφος της Air China.

Οι Τραμπ και Κιμ αναμένεται να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου στο Ανόι την 27η και την 28η Φεβρουαρίου.

Δείτε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να αναχωρεί

Kim Jong Un sets off to meet Donald Trump

North Korean leader Kim Jong Un salutes his military before setting off on the 48-hour train journey to Vietnam, where he'll meet US president Donald Trump.Read more: https://bit.ly/2TdWeXs

Gepostet von ITV News am Samstag, 23. Februar 2019

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις