Η CIA οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας συνωμοτούν για να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα χρησιμοποιώντας βιοχημικές ουσίες. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Πιονγιάνγκ, που κατηγορεί την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ πως κάνουν δολοπλοκίες για να σκοτώσουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη.
Και δεν το υποστηρίζει κάποιος ανώνυμος αξιωματούχος αλλά το υπουργείο Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο υπουργείο, η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν καταστρώσει μια “μοχθηρή δολοπλοκία”, η οποία περιλαμβάνει άγνωστες “βιοχημικές ουσίες” για να σκοτώσουν τον νεαρό ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια τελετής στην Πιονγιάνγκ.
Στην ανακοίνωση που μεταδίδουν τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, το υπουργείο Ασφάλειας αναφέρει πως για τη CIA «η δολοφονία με τη χρήση βιοχημικών ουσιών, στις οποίες περιλαμβάνονται και ραδιενεργές ουσίες και νανο δηλητηριώδεις ουσίες είναι η καλύτερη μέθοδος που δεν απαιτεί άμεση πρόσβαση στο στόχο».
Η Πιονγιάνγκ καταγγέλει επίσης ότι η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας έχουν «διαφθείρει ιδεολογικά και δωροδόκησαν έναν πολίτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας με το επώνυμο Κιμ για να εκτελέσει την επίθεση κατά του ηγέτη».
Η δολοπλοκία για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ισάξια με κήρυξη πολέμου, αναφέρει το υπουργείο της Βόρειας Κορέας και απειλεί ότι «θα ξετρυπώσουμε και να καταστρέψουμε χωρίς έλεος και τον τελευταίο τρομοκράτη της CIA και της μαριονέτας τους, των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας».
«Το στυγερό έγκλημα, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε και συνετρίβη στη Βόρεια Κορέα, είναι ένα είδος τρομοκρατίας όχι μόνο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, αλλά κατά της δικαιοσύνης και της συνείδησης της ανθρωπότητας και μια πράξη κατακρεούργησης της ανθρωπότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το υπουργείο Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το πως η δολοπλοκία που καταγγέλλει αποφεύχθηκε ή τι έγινε με τον υποτιθέμενο κατάσκοπο που ήθελε να σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Πηγή: Guardian