Τετάρτη, 31 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Κίνα: Άλλη μια ημέρα χωρίς κανέναν νεκρό από τον κορονοϊό!

Κίνα: Άλλη μια ημέρα χωρίς κανέναν νεκρό από τον κορονοϊό!

Ακόμα μια μέρα γεμάτη ελπίδα ήταν η Τετάρτη στην Κίνα, αφού και πάλι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορονοϊό!

Πλέον, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η Κίνα έχει αρκετές τέτοιες “καθαρές” ημέρες, δείχνοντας πως ξεπερνά σιγά σιγά την κρίση.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σότι κατέγραψε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, τα 34 από τα οποία διαγνώστηκαν μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Από τα υπόλοιπα 12 κρούσματα μετάδοσης εντός της χώρας, τα πέντε αναφέρθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τέσσερα στην Χεϊλονγκτζιάνγκ και τρία στο Πεκίνο.

76 πήραν εξιτήριο

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, 76 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο χθες αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 18 σε 95.

Ως τα μεσάνυχτα χθες τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές αποκαλούν «εισαγόμενα» — οι άνθρωποι που φθάνουν μολυσμένοι στη χώρα από το εξωτερικό — είχαν φθάσει τα 1.534. Εξ αυτών, 636 έχουν βγει από τα νοσοκομεία και 898 νοσηλεύονται, οι 46 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

click4more: «Ο κορονοϊός ξεκίνησε από εργαστήριο στη Γουχάν» – Τραμπ: Το ψάχνουμε

Δεν έχει υπάρξει ως τώρα κανένας θάνατος σε αυτή την υποομάδα ασθενών.

Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθαν ως τα μεσάνυχτα σε 82.341. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος (3.342).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις