Πέμπτη, 29 Αυγ.
30oC Αθήνα

Κίνα: Δύο γυναίκες κλείδωσαν 3χρονο στην τουαλέτα αεροπλάνου επειδή έκλαιγε – Δείτε βίντεο

Κίνα: Δύο γυναίκες κλείδωσαν 3χρονο στην τουαλέτα αεροπλάνου επειδή έκλαιγε – Δείτε βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα απίστευτο βίντεο, στο οποίο φαίνονται δύο γυναίκες να έχουν κλειδώσει ένα κοριτσάκι 3 ετών στην τουαλέτα αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης στην Κίνα, επειδή έκλαιγε.

Το βίντεο που δημοσίευσε μία από τις δύο γυναίκες στα social media, προκάλεσε οργή για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα ανήλικα σε δημόσιους χώρους. Το 3χρονο παιδί από την Κίνα φαίνεται να κλαίει με λυγμούς και να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα της τουαλέτας του αεροπλάνου, όσο οι γυναίκες κάθονται και το κοιτάνε.

Στην ανάρτησή της, η μία γυναίκα υποστήριξε ότι προσπαθούσε να βοηθήσει τους άλλους επιβάτες, αλλά γρήγορα δέχτηκε αντιδράσεις. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει στις δύο γυναίκες την άδεια να την… ηρεμήσουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Γκιγιάνγκ προς τη Σαγκάη, αναφέρει το BBC.

Η 3χρονη που ταξίδευε με τη γιαγιά της, είχε αρχίσει να κλαίει κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της δύο ημέρες μετά το περιστατικό ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε συμφωνήσει να αφήσει δύο γυναίκες να πάνε το κορίτσι στην τουαλέτα. 

Στο απίστευτο βίντεο που κυκλοφόρησε, η δεύτερη γυναίκα ακούγεται να λέει στο κοριτσάκι ότι θα μπορούσε να βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματούσε να κλαίει.

Οι αντιδράσεις όσων είδαν το βίντεο ήταν άμεσες, με πολλούς να επικρίνουν την γυναίκα που συμμετείχε και βιντεοσκόπησε το συμβάν για έλλειψη ενσυναίσθησης και «εκφοβισμό» του παιδιού.

Απαντώντας στην κριτική, η κοπέλα δήλωσε ότι «προτιμά να αναλαμβάνει δράση παρά να είναι θεατής».

«Ήθελα απλώς να ηρεμήσω το παιδί και να τους αφήσω όλους να ηρεμήσουν», έγραψε στο Douyin, το αντίστοιχο του TikTok της Κίνας. Εξήγησε επίσης ότι ορισμένοι επιβάτες είχαν «μετακινηθεί στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να αποφύγουν τον θόρυβο», ενώ άλλοι έβαζαν χαρτομάντιλα στα αυτιά τους.

Υπάρχουν ανάμεικτες απόψεις για το θέμα αυτό αλλού στον κόσμο, επισημαίνει το BBC. Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, έχει ορίσει εκατοντάδες ζώνες χωρίς παιδιά σε εστιατόρια, μουσεία και θέατρα.

Οι νομοθέτες έχουν καλέσει την κυβέρνηση να απαλλαγεί από αυτές τις ζώνες, επικαλούμενοι την ανάγκη αναδημιουργίας μιας κοινωνίας που θα αποδέχεται περισσότερο τα παιδιά – ειδικά καθώς η χώρα παλεύει με το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της τούρκο – ολλανδικής Corendon Airlines και της Scoot με έδρα τη Σιγκαπούρη, προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να πληρώνουν περισσότερα για να καθίσουν σε ζώνη χωρίς παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις