Κόσμος

Κίνα: Φωτιά σε κτήριο στην επαρχία Σανσί – Τουλάχιστον 11 νεκροί

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 51 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε ακίνητο στην επαρχία Σανσί, στη βόρεια Κίνα, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

«Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 11 ανθρώπων όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων τελεί ακόμη υπό εξακρίβωση», ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

«Συνολικά απομακρύνθηκαν εσπευσμένα 63 άνθρωποι, εκ των οποίων 51 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, πρόσθεσε.

Η φωτιά ξέσπασε στις 06:50 (00:50 ώρα Ελλάδας), σε πολυώροφο κτίριο της εταιρείας παραγωγής άνθρακα Yongju, στην πόλη Λουλιάνγκ, στην επαρχία Σανσί, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης «είναι ακόμα σε εξέλιξη» και για τα αίτια της πυρκαγιάς «διενεργείται έρευνα», διευκρίνισαν.

Τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συχνά στην Κίνα, τόσο εξαιτίας της χαλαρότητας ως προς την επιβολή των κανόνων ασφαλείας, όσο και της συχνά πλημμελούς εφαρμογής τους.

Τον Ιούλιο χάθηκαν 11 ανθρώπινες ζωές όταν κατέρρευσε οροφή γυμναστηρίου σχολείου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τον αμέσως προηγούμενο μήνα έκρηξη σε εστιατόριο στη βορειοδυτική Κίνα στοίχιζε τη ζωή σε 31 ανθρώπους κι εξωθούσε τις αρχές να αρχίσουν εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σκοπό την προώθηση της εργασιακής ασφάλειας.

Τον Απρίλιο, πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Πεκίνου στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους κι ανάγκασε απελπισμένους ανθρώπους στο εσωτερικό του να πηδήσουν από παράθυρα για να σωθούν.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ