Κόσμος

Κίνα για δασμούς Τραμπ: «Αν οι ΗΠΑ θέλουν εμπορικό ή άλλον πόλεμο, είμαστε έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων»

«Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Το bullying δεν λειτουργεί με εμάς», τονίζει ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στην Κίνα έφερε σφοδρές αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από το Πεκίνο.

Η πρεσβεία της Κίνας δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμα και για κάθε είδους πόλεμο απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ και στους δασμούς που επέβαλε.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας στο Χ η Κίνα συμβούλεψε την Ουάσινγκτον ότι «το σωστό θα ήταν να διαβουλευτεί με την Κίνα ως ισότιμοι εταίροι». Στη συνέχεια το πήγε ένα βήμα παρακάτω γράφοντας χαρακτηριστικά ότι… «αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, είτε είναι πόλεμος δασμών είτε εμπορικός πόλεμος ή κάθε άλλου είδους πόλεμο, είμαστε έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε ως μια «ταπεινή δικαιολογία» την επίκληση του θέματος της φαιντανύλης από τις ΗΠΑ προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

«Τα αντίμετρά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας είναι απολύτως θεμιτά και απαραίτητα. Οι ΗΠΑ, όχι οποιοσδήποτε άλλος, είναι υπεύθυνες για την κρίση φαιντανύλης εντός των ΗΠΑ. Στο πνεύμα της ανθρωπιάς και της καλής θέλησης προς τον αμερικανικό λαό, έχουμε λάβει ισχυρά βήματα για να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του ζητήματος» ήταν τα λόγια του.

«Αντί να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές μας, οι ΗΠΑ προσπαθούν να συκοφαντούν και να μεταθέσουν την ευθύνη στην Κίνα και επιδιώκουν να πιέσουν και να εκβιάσουν την Κίνα με αυξήσεις δασμών. Μας τιμωρούν που τους βοηθήσαμε. Αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των ΗΠΑ και θα υπονομεύσει τον διάλογο και τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Το bullying δεν λειτουργεί με εμάς. Η πίεση, ο εξαναγκασμός ή οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας. Όποιος χρησιμοποιεί τη μέγιστη πίεση στην Κίνα επιλέγει τον «λάθος τύπο» και κάνει λάθος υπολογισμό» συνέχισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1