Site icon NewsIT

Κίνα – κορονοϊός: Ανακοινώθηκε ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

05.01.2023 | 07:51
Κίνα – κορονοϊός: Ανακοινώθηκε ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Patients lie on beds next to closed counters at the emergency department of Zhongshan Hospital, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Shanghai, China January 3, 2023. REUTERS/Staff

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε ένας θάνατος από κορονοϊό, έναντι πέντε το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φτάνει τους 5.259 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Ωστόσο η ανησυχία σε όλο τον πλανήτη για το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα είναι μεγάλη, με την ΕΕ να αποφασίζει νέα μέτρα.

Καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε χθες πως δεν θεωρεί «αντιπροσωπευτικά» τα δεδομένα που ανακοινώνουν οι αρχές στο Πεκίνο, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολικά στενό» τον ορισμό των θανάτων που οφείλονται στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεθάρρυνε σθεναρά χθες Τετάρτη τα κράτη μέλη να ζητούν οι ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, επικαλούμενες τις πληροφορίες για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Κίνα, μέτρα τα οποία οι κινεζικές αρχές κρίνουν πως είναι αδικαιολόγητα και «απαράδεκτα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version