Site icon NewsIT

Κίνα: Ξανά σε λειτουργία το νοσοκομεία για τα… εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού

16.03.2020 | 23:20
Κίνα

Η Κίνα πρόκειται να λειτουργήσει ξανά από σήμερα το νοσοκομείο Σιαοτανγκσχάν προκειμένου να νοσηλεύονται τα κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Ημερησία του Πεκίνου”.

Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την αναβληθείσα συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης στα τέλη Απριλίου, ή στις αρχές Μαΐου, καθώς μειώνονται δραστικά τα νέα κρούσματα στη χώρα, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters, δύο πηγές που ασχολούνται με την προετοιμασία της συνεδρίασης.

Η Κίνα και τα… εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού

Το νοσοκομείο Σιαοτανγκσχάν, που πλέον θα χρησιμοποιείται για “εισαγόμενα” κρούσματα είχε κατασκευασθεί το 2003 ειδικά για να νοσηλεύονται τα κρούσματα της επιδημίας του SARS.

Παράλληλα, το Πεκίνο θεωρεί πως η πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) και του Κινεζικού Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, που είναι γνωστά ως “οι δύο συνεδριάσεις”, που είχαν προγραμματισθεί αρχικά για τις αρχές Μαρτίου κι αναβλήθηκαν λόγω της διασποράς του κορονοϊού, θα αποτελέσει ένα σημαντικό συμβολικό μήνυμα πως τα πράγματα στην Κίνα επιστρέφουν στην ομαλότητα. Για τις συνεδριάσεις των δύο Σωμάτων συγκεντρώνονται περί τους 5.000 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

Οι ημερομηνίες και οι διεργασίες στο Πεκίνο

Μία από τις πηγές πάντως τόνισε πως η ημερομηνία διεξαγωγής του NPC δεν έχει καθορισθεί και ενδεχομένως ο αριθμός των συμμετεχόντων να είναι μειωμένος, με όσους αντιπροσώπους προσέρχονται εκτός Πεκίνου να τίθενται σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα ισχύουν για όλους όσους φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα, οι οποίοι τίθενται σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

Click4more: Επιτέλους… ελπίδα στην «κόλαση» της Λομβαρδίας! «Ψιθυρίζουν» για μείωση κρουσμάτων κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια του 10ήμερου των συνεδριάσεων της Εθνοσυνέλευσης, οι βουλευτές ψηφίζουν τους νόμους, παρουσιάζουν τους οικονομικούς στόχους και προτείνουν δαπάνες και αποφασίζουν για σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επίσης είναι η καλλίτερη ευκαιρία για το ΚΚ της Κίνας να ανακοινώσει την πολιτική γραμμή και να ανακοινώσει τις εσωκομματικές αλλαγές. Φέτος, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σημαντικό μέρος των συνεδριάσεων θα καταλάβει και η συζήτηση για την οικονομία, καθώς η κρίση που επέφερε η επιδημία του κορονοϊού προκάλεσε τη μεγαλύτερη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής της τελευταίας 30ετίας. Μεγάλη επίπτωση είχε η επέκταση της νόσου και στις κατασκευαστικές επενδύσεις, αλλά και στη λιανική πώληση.

Το Γραφείο Πληροφόρησης του Συμβουλίου του Κράτους και οι υπηρεσίες Τύπου της Διαρκούς Επιτροπής του NPC δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα για σχολιασμό της είδησης που τους εστάλησαν σήμερα μέσω φαξ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version