Κόσμος

Κίνα: Ποινή 9 ετών σε άνδρα που κρατούσε δεμένη με αλυσίδα από τον λαιμό τη σύζυγό του

Ένας άνδρας στην Κίνα, η σύζυγος του οποίου βρέθηκε δεμένη με αλυσίδα από τον λαιμό πέρυσι, ένα γεγονός που είχε προκαλέσει σοκ και αγανάκτηση στη χώρα, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη, ανακοίνωσε σήμερα η δικαιοσύνη.

Οι εικόνες αυτής της γυναίκας, που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, δεμένη με αλυσίδα σε ένα αγρόκτημα στην επαρχία Ζιανγκσού είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κίνα όταν δημοσιοποιήθηκαν μέσω του διαδικτύου τον Ιανουάριο του 2022. Το ζευγάρι έχει οκτώ παιδιά.

Ο εν λόγω άνδρας που είχε δεμένη με αλυσίδα τη γυναίκα του, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό μαζί με πολλούς άλλους, που κατηγορούνταν για διακίνηση ανθρώπων στην Κίνα.

Ο Ντονγκ Ζιμίν καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για «κακοποίηση», ανακοίνωσε σήμερα το Λαϊκό Δικαστήριο της Σουζού, μιας πόλης περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Σανγκάη. Επίσης του επιβλήθηκαν άλλα τρία χρόνια για «παράνομη κράτηση» προσώπου, συνολικά εννέα χρόνια κάθειρξη.

Άλλοι τρεις άνθρωποι που δικάζονται για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές από οκτώ έως ένδεκα χρόνια κάθειρξη.

Θύμα απαγωγής η γυναίκα

Σύμφωνα με τις αρχές, η γυναίκα είχε πέσει θύμα απαγωγής από το χωριό της στην επαρχία Γιουνάν, δηλαδή περίπου 2.000 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου εντοπίστηκε. Στη συνέχεια την είχαν πουλήσει πολλές φορές, εκ των οποίων μία το 1998 προς 5.000 γιουάν (περίπου 665 ευρώ).

https://twitter.com/Megumi_kuroneko/status/1496649130491269120?s=20

Οι αρχές αρχικά είχαν διαψεύσει ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη διακίνηση ανθρώπων, ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην κινεζική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε ηλικία γάμου.

Η πολιτική ενός παιδιού, που ίσχυε στην Κίνα επί σχεδόν 40 χρόνια ως το 2016, είχε ως αποτέλεσμα να γεννιούνται περισσότερα αγόρια, καθώς τα ζευγάρια τα προτιμούσαν, και κατά συνέπεια να μην υπάρχουν αρκετές γυναίκες.

Αυτή η ανισορροπία οδήγησε σε μεγάλο αριθμό απαγωγών νεαρών γυναικών, οι οποίες αναγκάζονταν να παντρευτούν με τη βία σε χωριά όπου οι άνδρες ήταν πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τις γυναίκες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα δύο σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ την «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025