Κόσμος

Κίνα: Πυρά κατά Τραμπ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ

Τη λύπη της εξέφρασε η Κίνα για την «κατάφωρη ανάμιξη» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την επομένη των δηλώσεών του για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να «μιλούν και να ενεργούν με σύνεση και να σταματήσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα πως οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που εισέβαλαν για πολλές ώρες το Κοινοβούλιο του Χονγκ Κογνκ «επιδιώκουν τη δημοκρατία».

«Νομίζω πως η πλειονότητα των ανθρώπων θέλουν τη δημοκρατία. Δυστυχώς, ορισμένες κυβερνήσεις δεν θέλουν τη δημοκρατία», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο αφού χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή» την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

«Λυπούμαστε και είμαστε σθεναρά αντίθετοι στην κατάφωρη ανάμιξη» των Ηνωμένων Πολιτειών «στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», είπε ο Γκενγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα έθεσε σε ισχύ τους δασμούς 84% σε αμερικανικά προϊόντα και απαντά στον Τραμπ με ομιλία του Μάο – «Δεν θα υποχωρήσουμε»
«Είμαστε Κινέζοι. Δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις. Δεν θα υποχωρήσουμε» διαμηνύει το κινεζικό ΥΠΕΞ με βίντεο από ομιλία του Μάο Τσετούνγκ το 1953
Κινέζοι στρατιώτες παρελαύνουν υπό το βλέμμα του Μάο στην πλατεία Τιανανμέν
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους δασμούς υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Η αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής τάξης βρίσκεται σε αναμονή και η υπόσχεση του Τραμπ για μια χρυσή εποχή της αμερικανικής μεταποίησης θα πρέπει να περιμένει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ