Site icon NewsIT

Κίνα σε ΗΠΑ: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα για τις υποκλοπές

14.05.2020 | 16:59
Κίνα σε ΗΠΑ: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα για τις υποκλοπές

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα παίρνει διαστάσεις. Δεν είναι μόνο οι λεκτικές επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά πλέον στο “παιχνίδι” μπήκαν τόσο η CIA όσο και το FBI.

Η CIA σε έκθεσή της κατηγορεί την Κίνα πως όχι μόνο ήξερε για τον κορονοϊό και μάζευε… μάσκες από το εξωτερικό, αλλά απειλούσε κιόλας τον ΠΟΥ να μην κηρύξει πανδημία. Το FBI, δε, «μίλησε» για Κινέζους χάκερς που θέλουν να κλέψουν τις αμερικανικές έρευνες για το εμβόλιο και υποκλέπτουν πληροφορίες από αμερικανικά ινστιτούτα και εργαστήρια.

Click4more CIA: Η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ αν σήμαινε συναγερμό για πανδημία από τον Ιανουάριο – Σοβαρές καταγγελίες και από το FBI

Δεν ήταν δυνατόν η Κίνα να μην αντιδράσει. Και πως το έκανε; Λέγοντας, ουσιαστικά, πως είπε ο γάιδαρος (ΗΠΑ) τον πετεινό (Κίνα) κεφάλα για τις υποκλοπές!

Το Πεκίνο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για δυσφήμιση. «Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και την έντονη αντίθεσή της στην αμερικανική δυσφήμηση», απάντησε ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών. «Κρίνοντας από το παρελθόν τους, οι ΗΠΑ είναι αυτές που διεξάγουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κλοπής στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο Ζάο.

Πολλές κινεζικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού να εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου. Για τουλάχιστον τρία εμβόλια έχουν ξεκινήσει κλινικά τεστ σε ανθρώπους.

Click4more Στη Γουχάν βρήκαν πως να προβλέψουν τον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό

«Η Κίνα βρίσκεται στο σημείο αιχμής σε ό,τι αφορά την έρευνα για εμβόλια και θεραπεία κατά της covid-19», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου.

Εδώ και εβδομάδες ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα ότι απέκρυψε τις διαστάσεις της επιδημίας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Γουχάν, γεγονός που επέτρεψε τη μεγάλη εξάπλωσή της σε όλο τον κόσμο.

Το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες αυτές και τονίζει ότι ενημέρωσε το συντομότερο δυνατό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ, για τις πληροφορίες που διέθετε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version