Site icon NewsIT

Κίνα:Λουκέτο σε εργοστάσια για μολυσμένο γάλα

08.02.2010 | 08:51
Κίνα:Λουκέτο σε εργοστάσια για μολυσμένο γάλα

  Οι κινεζικές αρχές, που ερευνούν νέες υποθέσεις επιμολυσμένου γάλακτος, έκλεισαν γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στα βορειοδυτικά της χώρας και  

 

κατάσχεσαν 72 τόννους γάλα σε σκόνη με προσθήκη μελαμίνης, ένα βιομηχανικό σκεύασμα που το 2008 είχε προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον έξι παιδιά.
 
Περίπου 100 τόννοι επιμολυσμένου γάλακτος σε σκόνη ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στα ράφια των καταστημάτων, τονίζει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Κινεζική Ημερησία, περιγράφοντας το κλείσιμο μίας εταιρείας της επαρχίας Νινζιά, που διαθέτει το προϊόν.
 
Ικανός αριθμός από δείγματα γάλακτος με μελαμίνη ήλθαν στην επιφάνεια κατά τους παρελθόντες μήνες, ορισμένα από αυτά ενδεχομένως προέρχονταν από παλαιώτερες παρτίδες, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί παρά το σκάνδαλο που κηλίδωσε την αξιοπιστία των κινεζικών προϊόντων.
 
Οι αρχές έκλεισαν τη γαλακτοβιομηχανία Tiantian στη Νινζιά όταν ανακάλυψαν ότι αυτή επανασυσκεύασε και διέθεσε 170 τόννους γάλακτος με μελαμίνη, το οποίο είχε λάβει ως εξόφληση έναντι παλαιώτερου χρέους, τονίζει η Κινεζική Ημερησία, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
 
Η εφημερίδα ωστόσο δεν ενημερώνει από πού προερχόταν το γάλα. Την περασμένη εβδομάδα, τρία άτομα συνελήφθησαν στη γειτονική επαρχία Σαανζί για την Παρασκευή και διάθεση επιμολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη, ενός υλικού που χρησιμοποιείται στα πλαστικά, ή στα λιπάσματα και προστίθεται στα τρόφιμα για να δείξει αυξημένα ποσοστά πρωτεϊνών στους ελέγχους.
 
Ακόμη μία γαλακτοκομική εταιρεία, η Ninxia Panda, έκλεισε λόγω των εμπορικών της σχέσεων με την Shanghai Panda Dairy Co., η οποία έκλεισε τον περασμένο χρόνο γιατί πωλούσε προϊόντα επιμολυσμένα με μελαμίνη.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ασθενείς, ή νεκρούς από τις τελευταίες παρτίδες του επιμολυσμένου γάλακτος. Το 2008, περίπου 300.000 παιδιά υποβλήθηκαν σε ιατρική θεραπεία, πολλά από αυτά με πέτρες στα νεφρά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version