Μια νέα έρευνα που έρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του ανακάλυψε ότι το 95% 285 ασθενών με κορονοϊό ανέπτυξε δυο τύπους αντισωμάτων που μάχονται τον ιό.
Την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα για τα αντισώματα. Αν τα αναπτύσσουν όλοι όσοι νοσούν, τι τύπος αντισωμάτων προστατεύει τον οργανισμό και πόσο διαρκεί αυτή η προστασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η πρόσφατη έρευνα βοηθάει να απαντηθεί ένα από τα ερωτήματα και βοηθάει έτσι τους επιστήμονες στις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε ένα τεστ αντισωμάτων το οποίο θα είναι αποτελεσματικό για την ανίχνευση του SARS-CoV-2.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Chongqing που μελέτησαν τις αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών για την εμφάνιση των ανοσοκυττάρων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παράγουμε δύο τύπους αντισωμάτων έναντι των λοιμώξεων: την ανοσοσφαιρίνη Μ (IgM) και την ανοσοσφαιρίνη G (IgG).
Μόνο το 40% των ασθενών ανέπτυξαν αντισώματα IgM την πρώτη εβδομάδα αφότου κόλλησαν τον ιό. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης «IgM».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι εμφάνισαν αντισώματα IgG που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν αλλά είναι ο τύπος των αντισωμάτων με δυνατότητα για πιο μακροπρόθεσμη προστασία.
Οι επιστήμονες για να πειστούν για τα αποτελέσματα θα πρέπει ίσως να εκθέσουν και πάλι τους ασθενείς στον κορονοϊό για να δουν πως θα αντιδράσει και πάλι ο οργανισμός.
πηγή: DailyMail