Κόσμος

Κινέζος επικαλέστηκε κίνδυνο για κοροναϊό για να μην απελαθεί από τον Καναδά

Ένας Κινέζος που ζητούσε άσυλο επικαλέστηκε την ανησυχία του να μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την απέλασή του από τον Καναδά.

Ο Ρουεπάνγκ Κάο, 36 ετών, έφτασε το 2004 στον Καναδά όπου προσπαθεί εδώ και καιρό να λάβει πολιτικό άσυλο και έβαλε στο… κόλπο τον κοροναϊό για να πετύχει τον στόχο του. Μάταια, όμως, όπως δήλωσε την Πέμπτη (20.02.2020) ο δικηγόρος του.

Το αίτημά του είχε απορριφθεί και στην τελευταία του προσφυγή ενώπιον της καναδικής δικαιοσύνης χθες Πέμπτη, ο άνδρας δήλωσε ότι «φοβάται και ανησυχεί για τη ζωή του», αν επιστρέψει στην πατρίδα του «όπου μαίνεται η επιδημία ενός θανατηφόρου ιού».

Ο Καναδάς έχει αναστείλει τις απελάσεις Κινέζων πολιτών προς την Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του covid-19, αλλά όχι προς την υπόλοιπη Κίνα.

Ο Ρουεπάνγκ πρόκειται να απελαθεί στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου ο δικαστής έκρινε ότι δεν κινδυνεύει πολύ να μολυνθεί.

«Στην πραγματικότητα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η μόλυνση και το ποσοστό θνησιμότητας σε πολλές περιοχές της Κίνας είναι μικρά», δήλωσε ο Καναδός δικαστής Ρόμπερτ Μπερνς.

«Για τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό, η έκβαση είναι θετική», πρόσθεσε. «Ο κίνδυνος δεν μοιάζει λοιπόν να είναι πολύ πιο αυξημένος σε σχέση με την πιθανότητα να προσβληθεί από άλλες ιογενείς ασθένειες, πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1