Κόσμος

Κίτρινα Γιλέκα: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που θα μπορεί να… απαγορεύει τις διαδηλώσεις!

Με ευρύτατη πλειοψηφία, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα ένα... αντιδιαδηλωτικό νομοσχέδιο που έχει στόχο τον περιορισμό βίαιων διαδηλώσεων σε απάντηση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται επί τρεις μήνες με κύριο εκφραστή το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων".

Παρά την κριτική ότι το νομοσχέδιο θα περιορίσει πολιτικές ελευθερίες, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την κάτω βουλή με 387 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 74 αποχές, χάρη στην άνετη πλειοψηφία του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν LREM (La Republique en marche).

Ο νόμος “ενάντια στον χουλιγκανισμό” μεταξύ άλλων, απαγορεύει από διαδηλωτές να κρύβουν τα πρόσωπά τους, δίνει στην αστυνομία ενισχυμένες εξουσίες να συλλαμβάνει ταραξίες στις διαδηλώσεις και χορηγεί στις τοπικές αρχές το δικαίωμα να απαγορεύει μεμονωμένες διαδηλώσεις.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι δεν πρόκειται για “νόμο του φόβου”, ούτε για ένα “νόμο των περιστάσεων”, αλλά για ένα “νόμο της κοινής λογικής” ενάντια “στους βανδαλισμούς” που εμποδίζουν τις διαδηλώσεις.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τώρα στην Γερουσία, αλλά η Εθνοσυνέλευση έχει τον τελικό λόγο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου