Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ – Λιβάνου: «Η Χεζμπολάχ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ – Λιβάνου: «Η Χεζμπολάχ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου μετά το χτύπημα στα υψίπεδα του Γκολάν και την απάντηση του Τελ Αβίβ στη Χεζμπολάχ. Επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου. 

Το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ «ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές» μετά τη χθεσινή (27.07.2024) εκτόξευση ρουκέτας από το έδαφος του Λιβάνου που έπληξε γήπεδο στα υψίπεδα του Γκολάν, με συνέπεια 12 παιδιά και νέοι να χάσουν την ζωή τους, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η σφαγή του Σαββάτου συνιστά την υπέρβαση όλων των κόκκινων γραμμών από την Χεζμπολάχ. Δεν πρόκειται για έναν στρατό που πολεμά έναν άλλο στρατό, αλλά για μια τρομοκρατική οργάνωση που ανοίγει πυρ σκοπίμως εναντίον πολιτών», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι η Χεζμπολάχ είναι «αναμφίβολα υπεύθυνη» για το χθεσινό φονικό πλήγμα.

O Νετανιάχου που βρίσκεται στις ΗΠΑ επισπεύδει την επιστροφή του και διαμηνύει πως το τίμημα θα είναι μεγάλο για την Χεζμπολάχ και αυτό που έκανε.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου για την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά και νέοι, και ορκίστηκε να προβεί σε βαριά αντίποινα. Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό.

Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε σήμερα (28.07.2024) το Ισραήλ κατά οποιασδήποτε «νέας περιπέτειας» στον Λίβανο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

«Οποιαδήποτε δράση (…) του σιωνιστικού καθεστώτος μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση της αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας και του πολέμου στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Ισραήλ θα φέρει την ευθύνη για τις «απρόβλεπτες συνέπειες και αντιδράσεις σε μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά», προειδοποίησε επίσης ο Κανανί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις