Κόσμος

Κλινική περιλαμβάνει την ομοφυλοφιλία ως παράγοντα για πρόκληση γαστρεντερίτιδας στο φυλλάδιο της

Η γαστρεντερίτιδα είναι μία ασθένεια που κάθε χρόνο προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους κι ευτυχώς διαρκεί λίγο.

Ως παράγοντες που την προκαλούν έχουν εντοπισθεί πολλοί και διάφοροι, όμως ουδέποτε είχε συσχετισθεί η ασθένεια με την ομοφυλοφιλία, ή τη συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, όπως θεωρεί το ενημερωτικό δελτίο για το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ναβάρα, που ανήκει και διευθύνεται από την οργάνωση Opus Dei της Καθολικής Εκκλησίας.

Στο φυλλάδιο για τις Πρώτες Βοήθειες, που διανεμήθηκε στο εν λόγω κέντρο, που διατηρεί έδρες του στην Παμπλόνα και τη Μαδρίτη, διατυπώνεται ένας «κώδικας ηθικής και προσωπικής συμπεριφοράς του προσωπικού, που θα πρέπει να συμφωνεί με τα ηθικά διδάγματα της Καθολικής Εκκλησίας».

Σε αυτόν των κώδικα προβλέπεται «πως όλες οι δραστηριότητες της κλινικής—νοσηλείας και έρευνας κλπ—θα πρέπει να σέβονται αυστηρά την ζωή των ανθρώπων από την απαρχή της γονιμοποίησής τους έως την φυσιολογική τελευτή τους, αλλά επίσης και τις αρχές της καθολικής ηθικής για τις εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και τεκνοποίησης».

Στο εδάφιο περί γαστρεντερίτιδας, που υπογράφουν οι Λάουρα Γκαρθία Αλβαράν, πανεπιστημιακή ερευνήτρια, και ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ραμόν Ανγός, περιγράφονται τα συμπτώματα της νόσου και αφού επισημαίνει πως είναι πλείστες οι αιτίες που την προκαλούν, μεταξύ αυτών και την πρόσληψη του μικροβίου στη διάρκεια ταξιδιών σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και συνεχίζει σε μία απαρίθμηση των «επιδημιολογικών στοιχείων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα για την αιτιολόγησή της».

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι «σεξουαλικές συνήθειες», επισημαίνοντας ιδιαίτερα την «εναλλαγή συντρόφων και την ομοφυλοφιλία», που μπορεί να δικαιολογεί την πιθανή εμφάνιση «πρωκτίτιδας, και μολύνσεις Σινγκέλα, σαλμονέλα, καμπυλοβακτηριδίων, γονόρροιας» στον ασθενή.

Παράλληλα, συμβουλεύει το νοσοκομειακό προσωπικό να καταγράφει τα στοιχεία για «πιθανά πρόσφατα ταξίδια», ή «το επάγγελμα του ασθενούς» (ιδίως εάν πρόκειται για προσωπικό που απασχολείται σε νηπιαγωγεία, σφαγεία, υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας),την καταγραφή της κατανάλωσης μολυσμένων προϊόντων, ή την έκθεση σε τοξικά εντομοκτόνα.

Η συμπερίληψη της σεξουαλικότητας/ομοφυλοφιλίας στους πιθανούς παράγοντες εμφάνισης της γαστρεντερίτιδας προκάλεσε έκπληξη σε ειδικούς και σε γιατρούς που απευθύνθηκε η ισπανική εφημερίδα El Publico, επισημαίνοντας πως τα συμπεράσματα αυτά δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Επίσης δεν περιλαμβάνεται και σε κανέναν οδηγό διαχείρισης περιστατικών και συμπεριφοράς προσωπικού σε καμία άλλη κλινική και κρατικό νοσοκομείο. Ούτε επίσης περιγράφεται σε κάποιο πρωτόκολλο για τις πρώτες βοήθειες του τμήματος υγείας στις αυτόνομες περιφέρειες της χώρας, ούτε καν στην περιφέρεια της ίδιας της Ναβάρας, όπου έχει την έδρα της η κλινική της Opus Dei.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της