Site icon NewsIT

Κοινή άσκηση Ν. Κορέας – ΗΠΑ, απειλεί με αντίποινα η Πιονγιάνγκ!

07.05.2013 | 08:55
Κοινή άσκηση Ν. Κορέας – ΗΠΑ, απειλεί με αντίποινα η Πιονγιάνγκ!

Η Πιονγιανγκ απείλησε με άμεσα αντίποινα εάν "έστω και μια οβίδα" πέσει στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Πρόκειται βέβαια για μια συνήθη προειδοποίηση από την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, τα βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν λάβει διαταγή “να ενεργήσουν αμέσως στην περίπτωση που πέσει έστω και μια οβίδα” στη βορειοκορεατική πλευρά των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στις δυο χώρες, στην Κίτρινη Θάλασσα.

Και εάν οι Αμερικανοί και οι Νοτιοκορεάτες αντιδράσουν από την πλευρά τους, τότε τα νοτιοκορεατικά νησιά στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων θα γίνουν “παρανάλωμα του πυρός”, προειδοποιεί η διοίκηση του στρατού.

Ωστόσο, παρά τις απειλές αυτές, η ένταση φαίνεται να έχει μειωθεί στη χερσόνησο τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από μια κρίση πολλών εβδομάδων, που προκλήθηκε μετά την επιτυχημένη εκτόξευση ενός βορειοκορεατικού πυραύλου τον Δεκέμβριο και μια τρίτη πυρηνική δοκιμή το Φεβρουάριο, στις οποίες η διεθνής κοινότητα αντέδρασε με νέες κυρώσεις.

Η Πιονγιάνγκ «φωνάζει» αλλά συγχρόνως μετακινεί δυο πυραύλους τύπου Μουσουντάν από τη θέση τους στην ανατολική ακτή της χώρας, όπως είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ανέφεραν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CBS News, επικαλούμενα αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων.

Όλα αυτά ενώ σήμερα συναντάται στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την ομόλογό του της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χαι, για να συζητήσουν το θέμα της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που έχει εκτοξεύσει προς τις δύο χώρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ομπάμα αναμένεται να τονίσει την υποστήριξή της αμερικανικής κυβέρνησης προς τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Βόρεια Κορέα – Άσκηση “υπερπαραγωγή”

Βόρεια Κορέα: Θέλετε διάλογο; Αυτοί είναι οι όροι μας

Β. Κορέα: Δεν επιτρέπει να παραδωθούν τρόφιμα και φάρμακα σε 200 νοτιοκορεάτες στην ουδέτερη ζώνη

Απίστευτο βίντεο από εκπαίδευση στη Βόρεια Κορέα! Τι να λέει ο εκπαιδευτής;

ΒΙΝΤΕΟ: Βόρεια Κορέα εναντίον Νότιας Κορέας – Τα οπλοστάσια

Κίνα: Έκκληση για διάλογο και αποπυρηνικοποίηση στην κορεατική χερσόνησο

Έκκληση της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα να μην προκαλεί περαιτέρω εντάσεις

Τζον Κέρι: Η Κίνα μπορεί να κατευνάσει την ένταση στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Γιατί οι επόμενες τέσσερις μέρες είναι κρίσιμες

Βόρεια Κορέα: Πύραυλοι στραμμένοι στον ουρανό και… συναγερμός παντού!

Γκάφα μεγατόνων! Η Γιοκοχάμα κήρυξε κατά λάθος πυρηνικό πόλεμο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version