Site icon NewsIT

Κοινό κέντρο για την αστυνομική συνεργασία Μαυροβουνίου, Σερβίας και Βοσνίας ιδρύεται στην πόλη Τρέμπινιε

21.12.2013 | 02:45
Κοινό κέντρο για την αστυνομική συνεργασία Μαυροβουνίου, Σερβίας και Βοσνίας ιδρύεται στην πόλη Τρέμπινιε

Πρωτόκολλο για την ίδρυση και λειτουργία κοινού κέντρου αστυνομικής συνεργασίας υπέγραψαν, στην Μπούντβα ο πρωθυπουργός της Σερβίας και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσις και οι υπουργοί Εσωτερικών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Φαχρουντίν Ράντονστιτς και του Μαυροβουνίου, Ράσκο Κόνιεβιτς.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη μετά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και το κείμενο προβλέπει την ίδρυση κέντρου αστυνομικής συνεργασίας στη βοσνιακή πόλη Τρέμπινιε.

“Έχουμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος- τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και άλλα” ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι αστυνομικές υπηρεσίες των τριών χωρών να έχουν καλή συνεργασία.
“Δεν υπάρχουν δικές μας και ξένες εγκληματικές ομάδες, επειδή οι ομάδες αυτές αποτελούνται από πολίτες σχεδόν όλων των κρατών της περιοχής και προκαλούν σε όλες ζημία” επισήμανε.

Ο κ. Ντάτσιτς υπογράμμισε ότι μέλη εγκληματικών ομάδων έχουν περισσότερες από μία υπηκοότητες χωρών της περιοχής, κάτι που το προηγούμενο διάστημα καθιστούσε δύσκολη την καταπολέμηση της παράνομης δράσης τους.
“Για πολλά χρόνια, οι αστυνομίες των κρατών της περιοχής ήταν κλειστές, τώρα έχουμε καλή περιφερειακή συνεργασία, η οποία αναμένω να οδηγήσει στη διαλεύκανση πολλών ανεξιχνίαστων δολοφονιών” επεσήμανε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου σημείωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα συμβάλει στην ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών με στόχο την πάταξη του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.
“Όλοι θα έχουμε όφελος” ανέφερε ο κ. Κόνιεβιτς, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ενισχυμένη επιχειρησιακή συνεργασία των αστυνομιών της περιοχής, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων όσον αφορά την μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Ράντοντσιτς είπε ότι το κοινό αστυνομικό κέντρο στο Τρέμπινιε θα συμβάλει σημαντική στην πρόληψη του διασυνοριακού εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης.
Η τριμερής συνάντησης πραγματοποιήθηκε στην Μπούντβα, στο περιθώριο του Υπουργικού Φόρουμ ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στους τομείς της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει ειδική προσέγγιση για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη” δήλωσε η ΥΠΕΞ της Κροατίας

Μ. Κράισνικ: “Τα τελευταία 20 χρόνια ήταν το πιο ένδοξο κομμάτι της σερβικής ιστορίας”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version